Lecsapott a tésztafantom New Jersey-ben, több száz kiló tésztát halmozott fel egy patakparton

2023. május 5. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Év elején írtunk a budaligeti kenyérfantomról, aki a település különböző pontjain hagyott kenyerekkel terrorizálta foglalkoztatta a helyi közvéleményt. Nos, úgy tűnik, a magyar kenyérelhagyónak nemzetközi kihívója akadt:

valaki több halom tésztát dobott le egy New Jersey-i patak partjára.

Így, elegánsan:

A tésztahalomban akadt makaróni, spagetti és betűtészta is. Becslések szerint 300-500 fontnyi (nagyjából kétszáz kilónyi) jobb sorsa érdemes ételt ítélhetett valaki csendes, patak menti elsorvadásra. A tésztakupacokat hét és fél méter hosszan halmozta fel a vízparton. Az nem világos, hogy a tészta eleve főtt volt, vagy az eső hatására puhult meg, miután kiszórták.

Az Old Bridge nevű kisváros melletti erdőben csordogáló patak sem a legszerencsésebb patak a világon, ugyanis a tésztánál már sokkal veszélyesebb dolgoktól is szabadultak meg itt: például építési törmelékektől és veszélyes hulladékoktól.

A helyieket már csak azért is aggasztja, hogy mégis ki és miért akart megszabadulni ekkora mennyiségű tésztától, mert az amerikai állam pont az olasz konyha iránti szeretetéről ismert, biztos lett volna tehát jobb helye a gigantikus mennyiségű spagettialapnak. A 67 ezres városkában meg is indult a találgatás, hogy mi történhetett, miközben a település olasz éttermei siettek leszögezni: nem ők a tésztapazarlók.

A tésztakupacra egyébként egy városlakó bukkant rá, aki sokat foglalkozik a város közügyeivel és lakossági panaszok kezelésével. Őt értesítették először a különös jelenségről, a New York Timesnak pedig azt nyilatkozta: már azt is tudja, hogy ki a tettes. Elmondása szerint valóban nem egy étterem volt, hanem egy család, de a személyazonosságukat nem akarja nyilvánosságra hozni. Hozzátette: ő már csak nevet az egészen, de reméli, hogy

„bárki is tette, nem eszik annyi szénhidrátot, mint amennyit főzött”.

A tésztát egyébként alig egy óra alatt eltakarították a hatóságok, és a megfelelő hulladéklerakóra szállították.

(New York Times)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!