Az évtized legbénább tolvajai 200 cipőt loptak el egy perui boltból, de mind jobblábas volt

2023. május 4. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég egy 4,5 milliós tornacipő elcsenése borzolta nálunk a kedélyeket Magyarországon. De míg nálunk inkább a szemöldöküket vonták fel a hírre egyesek, hogy miért is kerül ennyibe egy cipő, addig perui hírek olvasói minden bizonnyal a hasukat fogják egy hasonló eset miatt.

Történt ugyanis, hogy három tolvaj egy éjszaka 200 darab cipőt lovasított meg egy cipőboltból. Az üzlet tulajdonosának becslése szerint ezek összértéke több mint 4,4 millió forint körül volt, majdnem úgy, ahogy a magyar esetben.

A baj csak az, hogy a tolvajok valószínűleg nehezen tudják majd eladni a csukákat, ugyanis az összes lábbeli jobblábas volt.

A béna rablási kísérletet a biztonsági kamerák rögzítették. A felvételeken látszik, ahogy a bűnözők az éjszaka közepén feltörik a bolt redőnyén lévő lakatot, majd egy tricikli segítségével különböző márkájú edzőcipőkkel teli dobozokat visznek el. A helyi rendőrfőnök szerint a felvételek és az ujjlenyomatok alapján hamar meglesznek a tettesek – mondjuk az is elég árulkodó lesz, ha valaki tömegesen rakja majd fel a netre a jobblábas cipellőket.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!