Balatonalmádiban vaddisznul a helyzet, autó alá szorult röfit kellett menteni

2023. április 26. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Életemben egyszer jártam Balatonalmádiban – vagy legfeljebb az olyan távoli gyerekkoromban még, amire már nem emlékszem –, a tömegeket vonzó júliustól eltérően egy év eleji születésnap miatt egy kietlen januári hétvégén. Hó volt, kemény fagyok, a tó barátságtalan hullámokkal próbált elűzni a partjáról, hogy ne zavarjam a téli álmát.

De még akkor, abban a természetes, vad szépségében, a lángososoktól, zimmerferiktől, Erzsébet-táboros kisiskolásoktól és nagycsaládoktól mentes önvalójában sem tudtam elképzelni, hogy olyan történhet ebben a dinamikusan fejlődő üdülővároskában, amivel az ott élő olvasónknak, Tamásnak kellett szerda reggel szembesülnie.

Azzal, hogy Balatonalmádiban már vaddisznó a helyzet. Vagy vaddisznul. Kinek hogy tetszik. Tamás azzal a megjegyzéssel küldte el a fotót, hogy „Almádiban egyre durvább a vaddisznóhelyzet”. Az esetet, hogy mi történt vele szerda reggel munkába induláskor, a Facebook egy települési csoportjában is megosztotta.

Vaddisznó az autó alatt. Fotó: Kádár Tamás / olvasói fotó
Vaddisznó az autó alatt. Fotó: Kádár Tamás / olvasói fotó

Tamásnak, amikor az autójához tartott, azzal kellett szembesülnie, hogy egy vaddisznóval kell szembenéznie: „Egy nem túl kicsi vaddisznó valahogy beszorult alá” – írja a posztban. A vaddisznó saját erejéből nem is tudott kimászni a kocsi alól – rejtély, hogyan jutott be alá –, végül autóemelővel segítették ki onnan, hogy aztán visszafusson az erdőbe.

Nem tudom, hogy ez egy egyedi eset vagy valami új vaddisznós szokás – zárja a posztját, és mi nem tudunk mást tenni, mint azt, hogy karunkat tanácstalanul széttárva sorsközösséget alkotunk vele: mi sem tudjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!