Ha valaki olyan tekintettel vezetné a buszt, mint Lázár János, bérletet akarna, vagy inkább életbiztosítást?

2023. április 24. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Két kávé után sem bírom megfejteni, mire gondoltak Lázár János pr-osai, amikor a Fake-telenül szóviccbombát ledobták a magyar internetre. A kompozíció világos, a kulturális háttértudás is megvan, Lázár „Sandra Bullock” János a busz (Volánbusz, és nem BKV!) kormánya mögött, mellette Krakkó „Keanu Reeves” Ákos kapaszkodik. A Féktelenül című film egy ikonikus jelenetének újratöltésével próbálkoztak, mondjuk nem túl nagy sikerrel: vagy nem látták az eredetit, vagy nem sikerült egy kicsit sem hasonló arckifejezést és testtartást felvenniük.

Látják, ugye? Az elgyötört-riadt Sandra Bullock helyett Lázár azzal az arckifejezéssel kapaszkodik a kormányba, amit nagyjából egy öngyilkos terrorista arcára tudunk elképzelni, aki a 15-ös busszal gondolkodás nélkül hajt az újlipóti nyugdíjasoktól hemzsegő Lehel csarnokba. Mellette Krakkó sem az előre-felfelé néző Reeves-t hozza, hanem láthatóan vadul élvezi a bulit, mintha a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulatának állásinterjúján lenne.

De oké, egyikük sem színész, az első követ az vesse rájuk, aki nem szerepelt már nagyon bénán a kamerák, fényképezőgépek előtt. Lássuk meg a dolog jó oldalát, akárcsak a fura párhuzamos világból érkezett vendégkommentelő, aki szerint „Végre egy politikus aki laza fasza és őszinte! Remélem az Orbáni diktatúra utódja”.

Viszont azt tényleg nem értem, egyszerűen nem: mi ez a Fake-telenül? Mármint azon túl, hogy igen, ugyanúgy ejtik, haha, mint a Féktelenül film címét, haha, ez nagggyon jó, az lehetne még, hogy küldjünk Obamának egy kis kajszit, mert Barack, barack, értitek (oké, ott nem az ejtés, hanem az írás, de mégis hasonló magaslatok). Akárhogy kattog is az agyam, nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy „ez nem fake news (féknyúz), már tényleg kapható az új ország- és vármegyebérlet”. Bár a sofőr tekintete nekem annyira sem hozza meg a kedvemet a buszozáshoz, mint ha Karácsony Gergely egy csapásra az összes bicajsávot és bicikliutat buszsávvá alakítaná.

De ha ennél van jobb tippje, örömmel várom. Addig is, ha már teljes a féktelenség, adjunk egy kis gázt is – egyenesen 1987-ből. Csak hogy legyen valami jó is ebben a reggelben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!