Nem elég a pápalátogatás himnusza, Rétvári íratott hozzá még egy gyógyító fohászt is

2023. április 14. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

Itt az április, egész Magyarország a pápalátogatás lázában ég, és mindenki csak azon gondolkodik, mivel lehetne még szebbé tenni ezt az eseményt. A legkiválóbbak pedig nem csak gondolkodnak, hanem tesznek is: ilyen Rétvári Bence, belügyi államtitkár, aki egy dalt íratott az eseményre, és állami támogatást is biztosított annak megírásához.

A dolog érdekessége, néhány nappal ezelőtt Camino – Krisztus, a jövőnk címmel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már bemutatott egy dalt, amelyet a pápalátogatás hivatalos himnuszává nevezték ki. Rétvári projektje ezzel párhuzamosan futott, ők egy fohászt alkottak.

A fohászt Rétvári Bence felkérésére Toldi Tamás és Pálinkás Gergely szerezték, azt Vastag Csaba, Keresztes Ildikó és Varga Miklós adták elő. A dalról Rétvári a bemutatón azt mondta:

A dallal közvetíthető az az öröm amiatt is, hogy Ferenc pápa mennyire tiszteli a magyarok keresztény hitét, a nemzet megtartó erejét, amit az egyházfő ki is fejezett.

A Fohászt a Szemlélek szóról szóra közölte, a szerkesztőségük szerint az:

„mind a pápalátogatáshoz, mind az aktuális történelmi állapothoz méltó, felemelő, bátorító mű született.”

A fohász ugyan még nem nyilvános, de a készítésből készült egy kisfilm, ami Toldi Tamás Facebook-oldalán nézhető meg. Íme:

A videó legjobb része, amikor igazi középkori hangulatot idézve az előadókon kívül a megrendelő, Rétvári Bence is feltűnik, gondterhelt odafigyeléssel követve az alkotási folyamatot. Ilyenkor az ember csak csettint egyet és azt mondja: jó helyre ment a Magyar Kultúráért Alapítvány minden forintja. Egyetlen kérdésünk maradt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!