Ne féljünk kimondani: az MSZP egy ország gondját oldotta meg, ha ebből nem lesz kétharmaduk, hát miből?

2023. április 12. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor 2026 májusában frissen szerzett kétharmados többsége birtokában az MSZP elnöke – ha élő adás lenne ez itt, kis kínos szünetet kellene tartanom, míg utánanézek, kiről is van szó –, vagyis társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáti Imre a parlament Dunára néző teraszán elégedetten kortyolgatják a győzelmi pezsgőt, minden bizonnyal a mai napra gondolnak majd. Vagyis a tegnapira. Mi másra is gondolnának.

2023. április 11. A Diadal Napja! A baloldalt hatalomra juttató és örökké abban tartó Káprázatosan Zseniálisan Felülmúlhatatlan NemzetOrszágmentő Ötlet Napja!

Az MSZP ugyanis 2023. április 11-én, a húsvét utáni első munkanapon a magyarországi élelmiszer-ársapkák bevezetésének 434. napján (nem a kormány döntésének, hanem a tényleges bevezetésnek az első napjától számolva) olyat húzott, ami egy csapásra megváltoztatta előbb csak a politikai kommunikációs teret, majd az ország általános politikai hangulatát, később pedig a politikai erőviszonyokat is. (Igaz, a dicsőséghez vezető út nem volt az első pillanatoktól rózsaszirmokkal hintett diadalmenet, jelzi ezt az, hogy a korszakalkotó ötlet híre több mint 24 órás késéssel jutott el például a mi szerkesztőségünkhöz is.)

A párt, amely egykor száznapos programokkal, 13. havi nyugdíjjal és oké, oké, óvodákban alacsonyra szerelt villanykapcsolódokkal kampányolt, ezt bírta most kitalálni:

Igen, igen és igen! A pártközpontban rájöttek, mitől döglik a légy! Verejtékezhetsz, Rogán Tóni, izzadhatsz, Kubatov „Gyáváknak nem” Gábor! Az olcsó rizstől, attól döglik a légy (a rizs kilónkénti átlagára egyébként 782 forint volt márciusban, 3 forinttal magasabb, mint februárban, 5 forinttal magasabb, mint januárban). Attól szakad rá az ellenzékre a csalódott, kiábrándult szavazók millióinak szimpátiája.

De még talán a hithű fideszeseké is. Mert szép, szép ez a Békemenet, de hol van az olcsó rizs, Bayerkém? Meg hogy persze, Soros, Brüsszel, drága orosz barátaink, de egy kibaszott rizskochot nem tudok hatósági árasan összehozni? Kordonozás, fekvőtámaszozás, amcsicenzúráskodás, rendben, rendben, drága Philipkém, de mi lesz a bácskai, érted, az elcsatolt Bácskánk szent lelkét magába szottyosító törmelékhúsos rizseshússal?

Állami rizsárak, ez hiányzott a magyarnak, nem más. Az ország proletariátusának szíve egyszerre dobban, rizses Csepel, zengjen a hangod, Váci út, ársapkát neki!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!