Húsvéti stresszteszt 2.: lesz-e elég ennivalóm, míg újra kinyitnak a boltok?

2023. április 7. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Mint a húsvéti stresszek és nyugtalanító kérdések sorozatunk első részében már jeleztem: négynapos ünnep kezdődött, így sok honfitársunk a szokásos háromnapos ünnepekhez képest 33,33 százalékkal nagyobb stresszfaktorral szalad neki az előtte álló Ismeretlennek.

A számos megoldásra váró probléma és megválaszolásra váró kérdés egyikén (ürítik-e a kukákat, vagy sem) már túl vagyunk, legalábbis a fővárosban, de az akut válság még nem múlt el. Sőt, aki csütörtökön boltok környékén járt – én egy fogkeféért mentem be egy Sparba, soha többé négynapos hétvége előtt –, az szembesülhetett azzal, hogy az emberekben ma (és tegnap) mocorgó legnagyobb kérdés:

lesz-e elég kajám az ünnepekre, amikor napokig nem lesznek nyitva a boltok?

Mindenkit megnyugtatok – legalábbis azokat, akik emiatt álltak kilométeres sorokban tegnap a plázákban, szuper- és hipermarketek kasszái előtt –: igen, lesz.

Egyfelől azért, mert húsvétkor az emberek nagy része jön-megy-vendégeskedik, márpedig nem vendégség Magyarországon az, ahol nem zabáltatják halálra a drága vendéget. Másfelől, és ez egy fontos közszolgálati tudnivaló abban az országban, ahol a húsvétvasárnapi bolti zárvatartásról képesek voltak úgy is hírt adni, hogy visszatér a vasárnapi boltzár, szóval fontos tudnivaló, hogy

négynapos ünnep ide vagy oda, a boltok szombaton a szombati nyitvatartási rend szerint működnek,

vagyis az egyébként is nyitva tartó több ezer üzlet mindegyike nyitva lesz. De emellett a kisboltok, vagy például az egyik áruházlánc benzinkutakon működő egységei még vasárnap és hétfőn is.

Szóval a címben feltett kérdésre a válasz nagyon egyszerű: igen, lesz, nyugalom. Különben így járunk a kasszánál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!