Kézen fogva kakilás hármasban? Barcson simán lehet, Novák Katalin adta át hozzá a vécét

2023. március 28. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

Január végén az egész ország azon röhögött, hogy a frissen átadott Mol-irodaház (köznyelvben: Mollosz) férfi dolgozói néhány szinten az üvegfalak mögött, az utcáról látható piszoároknál pisilhettek. Akkor arról írtunk egy cikket, mire a hibát ki is javították, igaz, első körben az üvegfalra jó kelet-európai módon csak fekete fóliákat ragasztva.

Nem kellett sokat várnunk egy hasonlóan abszurd vécéhez. Pénteken ugyanis Novák Katalin köztársasági elnök Barcson átadott egy 400 millió forint, nagyrészt uniós pénzből megépült turisztikai központot, amelynél szintén a vécével történt egy kis bibi – írja a Népszava.

Novák Katalin az átadón azt mondta, hogy „a beruházás jó példa arra, hogy ha bölcs döntések születnek Brüsszelben, azzal a helyi közösségek és Európa is gazdagodik”. Ki is rakott néhány képet az ünnepségről, azt írva alájuk, hogy az épülettől átbicikliztek a település határában lévő Horvátországra.

De.

Hétvégén elkezdett terjedni egy kép a turisztikai központról, amelyen annak vécéje látható. Nem is egy, hanem három vécékagyló, egymás mellett, egy légtérben, elválasztó falak nélkül, ókori római hagyományokat felelevenítve.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A helyi ellenzék azonnal ráugrott a témára, az ATV pedig megkérdezte Koós Csaba Tibor barcsi polgármestert, mi indokolta a különleges megoldást. Ő azt mondta, hogy egyszerű késésről volt szó: Novák Katalin csak pénteken ért rá, az oldalfalakat viszont csütörtök este szállították le, így azokat nem tudták időben beszerelni. A felháborodásról azt mondta: jó szórakozást kíván a Facebook népének.

A turisztikai központban többek között bicikliket adnak bérbe, és mivel egyébként elég szép helyen, a Dráva partján épült fel, valószínűleg tényleg jó lehet a környéken kerekezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!