Orbán: NO GENDER! Szalay-Bobrovniczky: Fontos a nemekhez kapcsolódó viselkedésformákról tanulni

2023. március 27. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

Először szólalt fel a parlamentben Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hétfőn este, és nem is kevésbé fontos témával kezdte, mint a genderkérdés. Novák Előd, a Mi Hazánk LMBTQ-témákban rendkívül szorgalmas képviselője kérdezte ugyanis az azonnali kérdések órájában az egyik, a honvédségnél használt oktatókönyvről.

Novák a felszólalását azzal kezdte, hogy a Magyar Honvédség hiányosságaira szeretné felhívni a figyelmet, majd kérdését azzal vezette fel, hogy megdöbbenéssel értesült, hogy

„a Magyar Honvédségben is kötelezővé vált a genderképzés”.

Van ugyanis egy kurzus, amely többek között a különböző kultúrák különböző nemi szerepeiről szól (más mellett ezt hívják gendertudománynak), például arról, miben különböznek a muszlim és a keresztény országokban a nemi szerepek. Novákot viszont ez nem hatotta meg, régi mantráját ismételve feltette a költői kérdést: „Szivárványos zászlót nem fognak kitűzni a honvédség objektumaira, ugye?”

A miniszter először megtiszteltetésnek nevezte, hogy megszólalását „ilyen nagy horderejű ügyben teheti”, majd ezt mondta:

„Sietek megnyugtatni a képviselő urat, hogy az inkriminált tanfolyamban semmilyen olyan a tipikusan baloldali, nyugati genderideológiához köthető tartalom nincsen, mint ami a kérdésében fellelhető lenne. Személyesen áttanulmányoztam a kérdéses tananyagot, és arra a következtetésre jutottam, hogy az angolban használatos »gender« kifejezést a »nem« szóval értelmezik, és konzisztensen végig az anyagban a teremtett két nem talaján állunk.

Az ugyanakkor nagyon fontos, hogy miután tudjuk, hogy az eltérő kultúrákban a nemekhez kapcsolódó magatartásformák lényegesen is különbözőek lehetnek, az iszlám társadalmakban például lényegesen eltérő a miénktől, ezért fontos az, hogy a missziókba menő katonáink ebben a kérdésben a NATO-val összhangban lévő megfelelő képzésben vegyenek részt.”

Magyarul Szalay-Bobrovniczky elmagyarázta, hogy a gendertudomány más mellett a honvédségnél is hasznos, sőt szükséges a külföldi bevetésekre való felkészülésben. Ez csak azért érdekes, mert Orbán Viktor a kérdésben nemrég röviden, de velősen foglalta össze álláspontját, miszerint: NO GENDER. A további félreértések elkerülése érdekében azért Szalay-Bobrovniczky sem volt rest, és intézkedett arról, hogy a jövőben úgy hívják az érintett tanfolyamot:

Műveleti kulturális tudatosság.

Szerinte ez is kifejezi, hogy „a helytelen és káros genderideológia sehol nem jelenhet meg a haderőn belül”.

Facepalm.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!