Árnyéklondonba árnyékutazik az árnyékkormány, hogy árnyéktalálkozzon egy árnyékkormánnyal

2023. március 22. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klára árnyékkormánya Londonban találkozik a brit árnyékkormánnyal! – jelentette be a Demokratikus Koalíció.

Kapaszkodjon meg, a hivatalos árnyékprogram szerint:

  • Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Molnár Csaba, az árnyék-miniszterelnök helyettese Keir Starmer árnyék-miniszterelnökkel és Angela Rayner árnyék-miniszterelnök helyettessel fog találkozni
  • Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter a sokkal menőbb tisztséget viselő Steve Reed árnyék-lordkancellárral és igazságügyi árnyékminiszterrel ül majd le egy árnyékasztalhoz.
  • Arató Gergely kormányprogramért felelős árnyékminiszter Matthew Westernnel, az árnyékkormány felsőoktatásért felelős államtitkárával, majd Kerry McCarthy-val, az árnyékkormány klímavédelemért felelős államtitkárával is árnyékbeszélget majd.
  • Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter Holly Lynch-csel, az árnyékkormány védelem- és biztonságpolitikáért felelős államtitkárával és Chris Evansszal, az árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkárával árnyékcseveg majd.
  • Rónai Sándor árnyék-külügyminiszter is két árnyéktalálkozón vesz majd részt: David Lammy árnyék-külügyminiszterrel, majd Lord Collins of Highbury-vel, a Lordok Háza külügyekért felelős árnyékszóvivőjével is árnyékegyeztet majd.

Az egyeztetések központi témáit képezik többek között a legfontosabb kül- és biztonságpolitikai kérdések, az Egyesült Királyság és Magyarország jövőbeni együttműködése, valamint a Nagy-Britanniában élő magyar állampolgárok helyzete – írja a DK árnyékkormánya.

Arról, hogy pontosan, mi is az az árnyékkormány, miért és hogyan működik profin az angolszász politikai kultúrában, mi lehet a célja a megalakításával a Demokratikus Koalíciónak, és egyáltalán: mennyi értelme van a jelenlegi politikai környezetben egy ilyen rendszernek, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!