Bekerült a japán országgyűlésbe, de hét hónap alatt egyszer sem ment be dolgozni a youtuber képviselő

2023. március 14. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze hét hónappal képviselővé választása után a japán országgyűlés fegyelmi bizottsága egyhangú döntéssel kirúgta a GaaSyy néven közismert youtubert, mert megválasztása óta egyszer sem jelent meg az üléseken, írja a BBC.

GaaSyy, civil nevén Yoshikazu Higashitani esetével együtt eddig kétszer fordult elő ilyesmi a japán törvényhozás újkori történetében, de ez az első, amikor valakit folyamatos távolléte miatt fosztanak meg székétől. Az ügy további érdekessége, hogy a férfi a mindössze kétfős parlamenti képviselőcsoport, a folyamatos névváltoztatások után, jelenleg Seijika-joshi-48 frakció tagja volt. A formáció egyetlen politikai célt tűzött ki: szeretné elérni a japán közszolgálati média reformját.

A cikk szerint Higashitani olyan pletykacsatornát üzemeltet a Youtube-on, amelyben a japán celebek és közéleti személyiségek magánügyeivel foglakozik. Azért nem járt be a parlamenti ülésekre, mert tart attól, hogy rágalmazás és csalás vádjával letartóztatnák, amint visszatér Japánba. GaaSyy ugyanis úgy szerezte meg politikai tisztségét, hogy feltehetően az Egyesült Arab Emírségekben él.

A képviselőháztól érkező utolsó figyelmeztetésre válaszként GaaSyy újabb videót készített. Ebben bejelentette, hogy Törökországba utazik, jövedelmével pedig a több mint negyvenezer áldozattal járó, február eleji földrengés áldozatainak szeretne segítséget nyújtani, illetve jövedelmét is nekik ajánlja fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!