Kövér László nemzetközi szinten is egyedülálló innovációval gazdagította a „politikus megtekint” műfajt

2023. február 28. – 18:43

Másolás

Vágólapra másolva

Ha valamit imád egy a politikus, akkor az a… Nem, nem a közpénzjelleg elvesztésének teljes mellszélességgel támogatása, ne már! Na jó, lehet, hogy nem csak az.

Hanem mi? Hát nem más, mint a

megtekintés!

Egy jó politikus úgy tud megtekinteni, hogy a megtekintés tárgya, amit a megtekintés aktusának fontossága nyomban alannyá is emel – tudom, ez zavarosnak tűnik, de hát mi nem zavaros az életben? –, azt kívánja, hogy létezésének végéig mindenki így tekintse meg őt, hogy az a megtekintés örökkévalóságig tartson.

A megtekintések igazi fekete öves nemzetközi nagymestere minden kétséget kizárólag az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun, akinek a megtekintéseiből a Guardian néhány éve külön galériát készített.

No de most olyan kihívót kapott a Kedves Vezető, amilyenre aligha számított. Kövér László, a Nemzet Morcos Vezetője ugyanis akkora innovációt mutatott be ebben a műfajban, amilyet még nem látott a világ. Nem viccelek!

Az egész úgy kezdődött, hogy lezajlottak a magyarországi aranybullák természettudományos kutatásának első vizsgálatai, és erről az MTI is beszámolt. Rendes, dolgát végző közmédiaként a hír első soraiból az derült ki, hogy Kövér Lászlót, a Magyar Országgyűlés elnökét kérték fel „az aranybullák archeometriai és képalkotó diagnosztikai vizsgálatát célzó kutatás fővédnökének”. Ez eddig rendben is van, lojalitásföldjén egyetlen valamire való kutatás sem ér semmit egy jó kis fővédnök nélkül, nemde? Horizont-program vagy politikai fővédnök – nem kérdés, melyik a fontosabb.

No és itt jön a lényeg. Az aranybullák természettudományos kutatásáról szóló „hír” ugyanis nem azzal folytatódik, hogy mire is jutott a kutatás, hanem azzal, hogy milyen magas méltóságok tekintették meg a történelmi értékű ereklyéket. Innen szó szerint idézek, csak a kiemelés az én művem: „az MNL őrizetében lévő nyolc aranybullát Szabó Csaba, a levéltár főigazgatója és Rácz György főlevéltáros, tudományos igazgató-helyettes vezetésével tekintette meg a Magyar Nemzeti Levéltár Bécsi kapu téri főépületében Kövér László nevében Bellavics István, az Országgyűlés Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának vezetője”, és még mások, de az mindegy is.

Szóval mi történt? Kövér László feltalálta a nevében-megtekintés vagy másképpen a megtekintés-delegálás ígéretes műfaját. Ígéretes, hiszen mostantól egy politikus tetszőleges helyen tud nevében-megtekinteni, vagyis tetszőleges helyre tud megtekintőt delegálni. Az sajnos nem derült ki a hírből, hogy a nevében-megtekintés technikailag hogy működik (videót készít a nevében-megtekintő, esetleg interaktív módon élőzik valami közösségi médiás felületen, netán az 1995-ös Strange Days-ből ismert technikát alkalmazzák), de reméljük, hogy az innováció Rogán Antal találmányához hasonlóan kellően sikeres lesz ahhoz, hogy megismerjük a részleteit.

Addig is további számos sikeres nevében-megtekintést kívánunk a Házelnök Úrnak és Nevében-Megtekintő Szakértőinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!