Így lehet 1,7 millió forintból londoni lakásunk

2023. február 27. – 05:50

Másolás

Vágólapra másolva

Harrison Marshall egy kukát alakított át aprócska otthonná, amibe a múlt hónapban be is költözött. Az egész 4800 dollárba, átváltva nagyjából 1,7 millió forintba került. Az otthonában egy félemeleti ágy, mosogató és konyhai rész is van –, igaz, fürdőszoba nincs.

A művész azután állt elő az ötlettel, hogy Londonban nem talált olyan otthont, amit megengedhetett volna magának – írja a Yahoo News.

Tavaly nyáron keresett magának új albérletet, de, ahogy fogalmazott, az „őrült” árak miatt eléggé reménytelenül. „Próbáltam olyan helyet találni, ami megfelel a költségvetésemnek és az elvárásaimnak, de ha találtam is valamit, százan csaptak le rá. Így aztán elkezdtem gondolkodni azon, hogy kell lennie más módnak is, hogy ezt megtehessem” – mesélt az előzményekről.

A lakássá alakított kuka – angolul skip, ami valójában egy nagyobb szemeteskonténer –, a város egy jobb helyén található: a délkelet-londoni Bermondsey-ben, nem messze a Tower Bridge-től. És bár Marshallnak az első pár napban áram híján még nem volt fűtése, mostanra ez a problémája is megoldódott.

Nem ez az első szemeteskonténer, amit átalakítottak. Ezen a képen például egy minibárrá alakított skip látható, de az Instagramon a #skiphouse hashtagen több hasonló építmény is látható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!