Egészen Dunakesziig vitte lángosozni a kínai „államtanácsos uramat” Szijjártó Péter

2023. február 20. – 16:58

Egészen Dunakesziig vitte lángosozni a kínai „államtanácsos uramat” Szijjártó Péter
Szijjártó kezében a sajtos-tejfölös, a pulton hever a sima – Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva


Vang Ji államtanácsossal tárgyalt hétfőn Szijjártó Péter, kora délután videót is posztolt arról, miként tanácskoznak Budapesten. Szó szót, kétoldalú tárgyalás kétoldalú tárgyalást követett, az idő gyorsan száll, ha az ember jól mulat, ahogy a mondás tartja. Valószínűleg csak a gyomrok korgása vetette észre a népes delegációval, bizony ideje az ebédnek. De téved az, aki azt gondolja, hogy valami fényűző lakomát csapott a kínai vendég tiszteletére a külügy, egy morzsa nem sok, annyi sem állt hirtelen rendelkezésre! És a büfé? Csak van valami büfé a külügyben! Ha van, ha nincs, a fifikás Szijjártó jobbat talált ki.

Önöknek is van olyan ismerőse, aki azt szokta mondani, hogy „tudok egy jó kis kajáldát, itt van nem messze, alig pár sarok”, és aztán órákig gyalogolnak az említett étteremig?

Nos, Szijjártó is ilyen ismerőse lehetne önöknek, azzal az apró eltéréssel, hogy ma valószínűleg nem gyalog sétáltak a népes delegációval a Bem tértől Dunakesziig. Ugyanis oda vitte a külügyminiszterből államtanácsossá előléptetett Vang Ji-t Szijjártó, hogy meghívja egy lángosra.

Egy sima, egy sajtos tejfölös (szmájli)

– írta az emlékkönyvébe ragasztott fotói a Facebookon posztolt képei mellé Szijjártó, és a fotókat nézve az is kiderül, hogy bizony nem ő ette a sajtos-tejfölöst, beérte a simával.

A delegáció és a kíséret többi tagja gondosan körbevette a vidáman falatozó államférfiakat, akik a lángoshoz minimum 2 szénsavas, 4 mentes vizet és 4 egyéb üdítőt is rendeltek.

Csak nehogy béke béka nőjön a hasukba!

Frissítés: Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztályától, amiben azt írják, „Kérjük, amennyiben mód van rá, a fenti videóval frissítsék az írásukat.” Rajtam ugyan ne múljon se a magyar-kínai, se a Külügy-Telex jó viszony, íme a videó, amelyben többször hangzik el az „államtanácsos uram” kifejezés, mint a Tanú című filmben az „elvtárs”:



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!