Kartonpapírra vázolta fel kocsija használati utasítását egy autós, hogy kéznél legyen vezetés közben

2023. február 16. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Eleinte könnyű összekeverni, mi mit követ: kuplung, gáz, fék? Vagy gáz és kuplung, netán közben fék? Vélhetően a tévedések elkerülése végett rajzolta fel egy jókora kartonpapírra kocsijának alapvető működését egy autós, és így vezetett Veszprém vármegyében. Ez akkor derült ki, amikor a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták, majd látták, hogy a műszerfalon egy kézzel készített, járművezetésre vonatkozó használati utasítás volt – írta szerdán a Veszprém vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán, amit a 24.hu vett észre.

Az autó grafikai elemekkel dúsított használati utasítása szinte egy műalkotás:

A rendőrök posztjukban azt is írják, hogy nem kizárólag a gépkocsivezető felelőssége, hanem a hozzátartozóké is, ha olyan embert engednek a közúti forgalomban közlekedni, akinek vezetési gyakorlata, KRESZ-tudása ismétlésre szorul.

Azt javasolják a lakosságnak, hogy „a jogszabályi ismereteik felelevenítésére szánjanak időt”, és hogy érdemes az alapvető biztonságos közlekedéshez szükséges vezetői tudást egy autósiskola oktatójának segítségével felfrissíteni.Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!