Star Wars-idézeteket, Az ember tragédiáját és a Speak háborúellenes klasszikusát kapták meg ELTE-s hallgatók a Neptunban

2023. február 14. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Sometimes, people make a war. Don't know, what it's for (business), say you stop the war” – zeng Speak, a magyar rapper 2003-as háborúellenes klasszikusában, a Stop the Warban. A dal üzenete egy cseppet sem veszített aktualitásából (sőt), de elsőre így is meglepte az ELTE néhány hallgatóját, mikor egy Neptun-üzenetben a dal szövegével találkoztak.

Több ELTE-s olvasónk is írt, hogy az elmúlt napokban furcsa üzeneteket kaptak a Neptunban: az egyikben Darth Plagueisról, a bölcs Sith nagyúrról, egy másikban Az ember tragédiájáról olvashattak. Emellett előkerült a Mézengúz gyakran idézett bevezetője is, ami arról szól, hogy fura, hogy a méhek tudnak repülni, és egy olvasónk azt írta, hogy már latin démonidézéseket is kapott. Az egyik üzenet egy „kútyúsról” számol be, aki a 22-es busz megállójában található, és herélt.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mi lehet a jelenség oka. Elképzelhető, hogy hekkertámadásról van szó, de sokkal valószínűbb, hogy egy hasonló beállítási hibáról van szó, mint január végén az Óbudai Egyetem esetében.

Akkor az volt a probléma, hogy egy üzenetnél „nem volt a Válasz tiltása bejelölve, és így mindenki, aki megkapta az üzenetet, tudott rá válaszolni, és azt minden címzett megkapta”. Mivel a két intézmény rendszere nagyon hasonló, előfordulhat, hogy az ELTE-s üzenetek mögött is ez áll. Erről küldtünk kérdéseket az egyetem kommunikációs osztályának és a Neptun üzemeltetéséért felelős főosztálynak. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!