A Boeing 727-es, aminek a pilótafülkéjében pezsgőfürdőt alakítottak ki

2023. február 6. – 16:39

A Boeing 727-es, aminek a pilótafülkéjében pezsgőfürdőt alakítottak ki
Jo Ann Ussery pancsol a Boeing 727-es pilótafülkéje helyén kialakított fürdőben – Fotó: Ralf-Finn Hestoft / Corbis / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a túlterhelt pilóták és légiutas-kísérők érezhetik úgy, hogy az egész életüket a gépeken töltik, van két ember, akik tényleg egy repülőgépen töltik az életüket – úgy értve, hogy ott laknak. A Sun cikke mutatja be Jo Ann Ussery és Bruce Campbellt, akik otthona egy Boeing 727-es utasszállító.

A történet azzal kezdődött, hogy Ussery otthona egy tűz miatt lakhatatlanná vált. Amikor új lakást keresett magának, a légi irányítóként dolgozó sógora jött az ötlettel, hogy miért nem vesz egy leselejtezett, bontásra ítélt repülőgépet magának. A nő ezen fellelkesült, és megvásárolt egy régi Boeing 727-est, amelyet a szeméttelepre szántak.

A repülőgép 1968. május 11-től 1993. szeptember 20-ig közlekedett. A forgalomból kivonása után egy évvel, 1994-ben Jo Anna Ussery 2000 dollárért vásárolta meg. Egy Mississippi állambeli telken ezután hat hónapot töltött azzal, hogy a 12 láb széles kabint álmai otthonává alakítsa.

Fotó: Ralf-Finn Hestoft / Corbis / Getty Images Fotó: Ralf-Finn Hestoft / Corbis / Getty Images
Fotó: Ralf-Finn Hestoft / Corbis / Getty Images

A felújítás után is megmaradt azonban a gép néhány régi jellegzetessége: például a repülőgép egyik vécéje vécé maradt, a fej feletti csomagtér tárolóhely. A fürdőszobát viszont a pilótafülkében rendezte be, ahová nemcsak kádat, hanem egy pezsgőfürdőt is elhelyezett, írja a brit lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!