Ennél tökéletesebben nem lehetett volna összeállítani a február 2-i tévéműsort

2023. február 3. – 08:49

Másolás

Vágólapra másolva

A rádiós ébresztőóra számlapja 5:59-ről 6:00-ra vált, megszólal Sonny & Cher előadásában az I Got You Babe – és elkezdődik a tévés időjós Phil Connors (Bill Murray) újabb rettenetes napja. Amit alapból is rettenetesnek él meg, tekintve, hogy Phil Connors egy mogorva, utálatos alak, ne féljünk kimondani: egy igazi faszfej, aki mindent gyűlöl.

Most éppen azt, hogy február 2-án a világvégi pennsylvaniai kisvárosban, Punxsutawney-ban kell lennie, hogy élő adásban számoljon be arról: Punxsutawney Phil, a mormota előjön-e az odújából. Alig várja, hogy vége legyen ennek az egész hülyeségnek, és indulhasson haza – helyette azonban egy hatalmas hóvihar miatt még egy éjszakát a kisvárosban kell töltenie.

És – SZPOJLER ALERT! – az élete csak ezután lesz igazán rettenetes. Másnap reggel ugyanis ismét Sonnyra és Cherre és az I Got You Babe-re ébred, azaz nincs másnap, hanem ismét aznap van. Majd újra. És újra. És újra. Phil Connorst egy időhurok arra kárhoztatja, hogy újraélje mindig ugyanezt az egy napot. Az ezernyi február másodikákon megtanul zongorázni, jégszobrászkodni, változatos módokon próbálja megölni magát, ellopja a mormotát, és távozásának valószínűségét egyre kisebb számokban adja meg a reggelihez érkezve a szállásadónak.

Az Idétlen időkig az egyik legviccesebb időhurkos film, amit láttam, és nem tudom megmondani, hányszor, de újra és újra megnéztem. És valószínűleg nem csak én gondolom ezt így: a Viasat Film ugyanis tökéletes programot állított össze február 2-ára: csütörtökön egész nap ez az egy film ismétlődött újra és újra. Még ha nem is annyiszor, mint ahányszor Connorsnek megismétlődött Punxsutawney-ban a február 2-ája, de az is szép teljesítmény, hogy reggel hattól a hajnali 1.20-kor kezdődő utolsó ismétlésig tízszer adták le.

A Viasat Film 2023. február 2-i műsora
A Viasat Film 2023. február 2-i műsora

A tisztelgés talán azzal is összefügg, hogy a film épp idén harmincéves, és a története szerint is 1993. február 2-án játszódik, nem csak úgy egy véletlenszerű február 2-án. (Szóval ha helytállóak azok a számítások, miszerint 33 évig és 350 napig van ebbe az egy napba zárva, hamarosan, 3 év múlva, valamikor 2026 decemberében, eljön a punxsutawney-i búcsúzás napja, amikorra Phil Connors öntelt hólyagból normális, sőt jóságos, hajléktalanon segítő és emberéletet megmentő főhőssé válik, akinek a szerelem is összejön az Andie MacDowell által játszott szerkesztőjével.)

Azt meg kell egyébként jegyezni, hogy a Viasat ötlete nem teljesen új. Tavaly szintén egy időhurkos romkomot adtak, akkor a Paramounton ment egész nap a Palm Springs, amiben egy kaliforniai luxusesküvőn keverednek hárman – a Brooklyn 99-ből ismert Adam Sandberg által játszott főhős, valamint J.K. Simmons és Cristin Milioti – egy időhurokba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!