Szerettem volna kiírni ide a hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányrendelet címét, de sajnos nem volt elég helyem

2023. január 30. – 22:26

Másolás

Vágólapra másolva

Keveset beszélünk róla, de az éjszakai ügyeletben dolgozó újságíróknak és szerkesztőknek van egy visszatérő rémálmuk. Úgy hívják, Magyar Közlöny. Ez valami furcsa perverzió miatt jellemzően a késő éjszakai órákban, néha csak percekkel éjfél előtt jelenik meg – ha nem ismernénk a hazai politikai viszonyokat, akár azt is gondolhatnánk, hogy direkt szívatásból.

Ugyanis a közlönyökben néha nagyon fontos jogszabályok vagy kormányhatározatok jelennek meg. Néha meg olyanok, amiknek a címéből azt sejtjük, hogy fontosak – például ha ilyen címük van. Ez ugyanis nem egy rendelet, csak a címe:

A Kormány 21/2023. (I. 30.) Korm. rendelete a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény veszélyhelyzet ideje alatt való eltérő alkalmazásáról, továbbá a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, valamint a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 521/2022. (XII. 13.) Korm. rendelet alapján elrendelt felszámolási eljárások veszélyhelyzet ideje alatti részletszabályairól

Amúgy maga a jogszabály mindössze négy oldal – ilyen cím után olyan érzés beleolvasni, mint egy félórás szenvedélyes előjáték után átélni a szűk egy percig tartó szexet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!