Százméteres karácsonyfákká varázsolták a Megyeri híd pilonjait

2022. december 23. – 18:46

Másolás

Vágólapra másolva

Idén is különleges díszkivilágítást kapott a Megyeri híd, százméteres pilonjai karácsonyfákká alakultak át. A Magyar Közút tavalyi akciója rengeteg pozitív visszajelzést kapott, ezért úgy döntöttek, idén megismétlik.

A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai első körben december 23. és 26. között, vagyis péntek, szombat, vasárnap és hétfő este váltanak zöld színre. Az első három napon még karácsonyi csúcsdíszt is vetítenek rájuk. Aki esetleg karácsonykor lemaradna a látványosságról, december 30. és január 1. között bepótolhatja.

Energiatakarékossági okokból idén csak az alap díszvilágítását felhasználva váltott zöld színre a híd.

Aki nem csak áthaladva szeretné megnézni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt csak műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, gyalog vagy akár bringával is eljuthat a helyszínre.

Az 1861 méter hosszú Megyeri híd az M0-s autóút része, Újpestet köti össze Budakalásszal a Szentendrei-szigeten keresztül. 2008 szeptemberében adták át a forgalomnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!