Valaki mondja meg, hogy mit keresett Salt Bae a győzelmet ünneplő argentin válogatott mellett a pályán

2022. december 20. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Van néhány homályos emlékem Salt Bae-ről (polgári nevén Nusret Gokce), a pár éve virális karriert befutó sószóró séfről. Születtek jó mémek vele, meg tényleg vicces volt egy ideig, hogy hülyén szórja a sót a húsra, de én nagyjából két nap után le is szálltam a Salt Bae-vonatról.

A séf úr azonban azóta is visszaküzdi magát a hírekbe, legutóbb például amiatt cikkeztek róla, hogy a túlárazott éttermébe nem túl jó fizetésért keres szakácsokat. Azt még belátom, hogy gasztronómiai témák között még releváns valamennyire ez a fickó, sőt, még azzal is békében lennék, ha egy szumómérkőzés előtt ő sózná meg a birkózókat.

De az már tényleg érthetetlen, hogy mit keresett a világbajnokság döntője után az argentin csapat mellett a pályán.

Salt Bae ugyanis valamilyen rejtélyes okból kifolyólag ott ünnepelt a focistákkal, megsózta a kupát, és a rá kissé zavartan reagáló Lionel Messivel is szelfizett. Mindezt jól dokumentálta az Instagram-oldalán is.

Kérdés, hogy hogyan jutott le a lelátóról az ünneplők közé – bár a Daily Mail szerint jóban van Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével. Infantino a torna alatt meg is látogatta a szakács katari steakhouse-át, és egy videón hallható, amint azt mondja: „A futball és Nusret is egyesíti a világot.”

Mindezt tetézi, hogy Salt Bae meg is fogta világbajnoki trófeát, ami egyébként a FIFA szabályzata szerint tilos.

„A világ egyik legelismertebb sportszimbólumaként és felbecsülhetetlen értékű ikonjaként az eredeti FIFA világbajnoki trófeát csak egy nagyon szűk csoport érintheti meg és tarthatja a kezében, amelybe a FIFA-világbajnokság korábbi győztesei és államfők is beletartoznak” – idézi a Daily Mail a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szabályzatát.

A FIFA nem reagált rá, hogy Gokce egy hivatalos akkreditációs bilétával a nyakában mászkált a pályán. Pedig az, hogy a séf ezt megtehette, vélhetően azért, mert jóban van a szövetség elnökével, nem vet túl jó fényt Infantinóra – nem mintha ezen múlna a FIFA-elnök népszerűsége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!