Nem fizeti meg valami jól a szakácsait Salt Bae, a mémmé vált sószóró sztárséf

2021. november 3. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem fizeti meg valami jól az új londoni éttermében a szakácsait Salt Bae, a sajátos sószórási technikájáról híressé vált sztárséf.

A LADbible cikke szerint a londoni éttermébe chef de partie-t keres, akiknek 12-13 font fizetést ajánl óránként, ami 5000-5500 forintos órabérnek felel meg, ami a magyarországinál sokkal magasabb ár- és bérszintű Londonban, egy ilyen felsőkategóriás helyen nem számít valami fényesnek.

Ráadásul a chef de partie nem sima szakácsot jelent, az ebben a pozícióban dolgozó szakács a különböző részlegek (vagy más néven pályák) élén áll. Az álláshirdetés egyébként ezt rendkívül versenyképes fizetésnek titulálja.

Hogy ezt kontextusba helyezzük, 12 fontot kérnek az étteremben egy adag krumplipüréért. Egy jobb steak 260 ezer forintba kerül, egy arany hamburger ára 100 font, azaz kb. 41 ezer forint, a saláta 23 font, tehát 9500 forint, két rák tempura 60 font, 25 ezer forint, a főtt kukorica meg 4100 forintnyi fontba kerül. Egy kólát meg lehet kapni 3700 forintért, a Red Bull kicsit drágább, 4600 forint az ára. Íme egy 750 ezer forintos számláról készült kép:

A lenyűgöző húsdarabjairól, extravagáns prezentációjáról és szemkápráztatóan drága menüiről ismert 38 éves, török származású séf valódi neve Nusret Gökçe, és egy globális luxus steakhouse-lánc tulajdonosa. Ez a legújabb étterme a londoni Hyde Parkkal szomszédos Knightsbridge-ben nyílt meg.

Sok világhírű színész és sportoló fordult már meg az éttermeiben, húsfelvágási és sószórási performanszai megnézhetőek az Instagram-oldalán is, íme egy ilyen videó:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!