Nézze csak: kissé hunyorítva és kellően ellazulva mit lát a képen?

2022. december 19. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Fehér, keresztény értékekben gazdag szép délelőttöt, nemzettársak!

Miután vasárnap a nemzeti gasztronómia és rezsivédelem nagyágyúja szerint a fehér, keresztény, európai értékek nyertek világbajnokságot azzal, hogy az argentinok megverték a – Németh Szilárd-i értelmezés szerint tehát valamiféle értelemben nem európai – Franciaországot, az embernek óhatatlanul eszébe jutnak fehér, keresztényi értékek, még akkor is, ha nem az ebből az ideológiai irányból érkező Ku Klux Klan rendíthetetlen híve.

Például amikor elgondolkodik azon, hogy mi is az, amit lát, amikor a szeme elé került a New York Times vasárnapi keresztrejtvénye. Ez ni:

Mint a The Daily Beast megjegyzi: sok NYT-olvasó tette szóvá, hogy a mostani keresztrejtvény ábrája igencsak hasonlít egy horogkeresztre. Ami, különösen azért volt sokaknak visszás, mert épp most vasárnap volt hanuka első napja, mint ezt a fenti tweetben is megjegyzik.

Egyébként a New York Times az internet tanúbizonysága szerint nem most először gubancolja magát ilyen helyzetbe. Legalábbis itt van egy 2017. októberi Twitter-posztjuk, ami egy kísértetiesen ugyanilyen szituációra emlékeztető magyarázkodás arról, hogy nem, a keresztrejtvényük nem horogkereszt.

És ha egy keresztrejtvény-készítőben nem is munkálkodik olyan szándék, hogy vízszintes 25-ben épp a szvasztika, a függőleges 88-ason az Adolf név jöjjön ki, lehetett volna egy szerkesztő, aki kiszúrja, hogy óhatatlanul ilyen formája lett a rejtvénynek – mondják azok, akik azt látják bele ebben a keresztrejtvénybe.

De valóban horogkeresztre emlékeztet-e ezt a rejtvényalak?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!