25 év után nyugdíjba megy a Pokémon-sorozat örökké 10 éves főhőse

2022. december 16. – 19:19

Másolás

Vágólapra másolva

Szokták mondani, hogy az életben két dolog biztos, az adó és a halál, de hosszú ideig nyugodtan mellé lehetett csapni azt is, hogy az aktuálisan futó Pokémon-sorozatnak Ash Ketchum (és Pikachu) a főszereplője, akinek valahogy mindig meghiúsul az az álma, hogy egyszer a világ legjobb Pokémon-mestere legyen. Idén viszont minden a feje tetejére állt: Ash novemberben 25 év után végre megnyerte a világbajnokságnak beillő World Coronation Seriest, most pedig kiderült, hogy az 1997 óta 10 éves fiú ezzel nyugdíjba is megy, jövőre pedig két teljesen új főszereplővel folytatódik a sorozat – írja a Collider.

A Pokémon mindenkinek mást jelent. Vannak, akik csak a Pokémon Go miatt hallottak róla, másoknak halványan derengenek a csipszeszacskókból megszerezhető tazók, megint másoknak meg az juthat eszébe róla, amikor huszonpár éve a jó öreg GameBoy Coloron nyomták a Pokémon Red nevű játékot. Olyanok is biztos vannak, akik a pokémonos kártyajátékkal játszanak – vagy a kártyákkal bizniszelnek, ami annyira jó üzlet, hogy egy amerikaifutball-játékos nemrég visszavonult, hogy minden idejét ennek szentelhesse –, és természetesen azokról sem szabad megfeledkezni, akik a mai napig játszanak a játékokkal, dacára annak, hogy egyre botrányosabb állapotban jelennek meg.

A legtöbben viszont valószínűleg mégis a kétezres években Magyarországon is nagyon népszerű sorozatról ismerhetik a Pokémont, ha más miatt nem is, hát a legendás főcímdala miatt biztosan. A sorozat mára gyakorlatilag teljesen más lett, mint amire a legtöbben emlékezhetnek, az örökké tízéves Ash Ketchum és hű társa, Pikachu azonban 25 éven és egy rakás helyszínen át stabil pontjai voltak a sztorinak. Ash nemrég végre elérte az álmát, és a legjobb Pokémon-mester lett, így az alkotók végre elbúcsúztatják őt, a helyét pedig két teljesen új karakter, Liko és Roy veszik majd át.

Persze előbb még lesz egy 11 részes búcsúztató, ahol többek közt Brock és Misty is visszatérnek majd a sorozat legelejéről, de aztán Pikachu és egy másik Pokémon, Lucario oldalán elballag a naplementébe, és talán végre öregedni is fog majd. És akkor most zárásul énekeljék önök is, hogy „Pokémon! Szerezd meg hát mind!”, úgyis éppen ez következhet a fentebb linkelt dalban, amire nyilvánvalóan mindannyian rákattintottak a cikk olvasása közben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!