Házelnök úrnak szólít egy női politikust az ausztrál parlament egyik tagja, elnézést kér, majd tovább házelnökurazza a nőt

2022. december 16. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Hogyan ne halljuk meg a hozzánk kérdést / kérést intéző embert?” – egészen biztos, hogy létezik ilyen vagy hasonló továbbképzés politikusoknak. Ilyen tapasztalatokat szereztek kollégáink a napokban a magyar miniszterelnökkel, de mint az alábbi videó ábrázolja, nem egyedi hungarikumról van szó.

Az ausztrál parlamentben csütörtöki felszólalásában következetesen Mr. Speakernek azaz Házelnök úrnak hívja politikustársát Peter Dutton, az ellenzék ausztrál vezetője, noha megszólítottja nő, Sharon Claydon munkáspárti házelnökhelyettes. A BBC videója igazi gyöngyszem: látszik, hogy hiába szakítja félbe Claydon többször is Duttont azzal, hogy ő nem „házelnök úr” és kéri, hogy használja a helyes megszólítást. A politikus előbb elnézést kér, egyszer sikerül is eltalálnia a helyes megoldást, majd mintha mi sem történt volna, házelnökurazik tovább. Ebben a videóban számláló jelzi a helytelen megszólításokat, 2 perc kabarészerű szórakozás várja azt, aki rákattint:

Mindkét videón látszik, hogy a politikus rendre az ellenkező irányba tekint felszólalása közben, így nehéz másra gondolni, mint arra, hogy ha netán a fejét időnként az alelnök asszony felé fordította volna, talán feltűnt volna neki, hogy szavainak céltáblája nem férfi, hanem nő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!