Kevés szabályt tudnánk felsorolni, amit a nemesdédi kis Lebowski nem szegett meg

2022. december 14. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Meglehet, úgy történt az eset, hogy a címszereplő, a 29 éves nemesdédi férfi elővette a KRESZ-tankönyvét, és sajátos challenge-be kezdett: hogyan tud egy vezetés alatt minél több szabályt megsérteni?

Az is lehet persze, hogy épp indulás előtt látta A nagy Lebowskit, és megmaradt benne az a jelenet, amikor a Töki az orvosi vizsgálatról hazafelé indul ütött-kopott kocsijával, szájában jointtal, kezében sörrel, és miután felfedezi, hogy követik, sikerül egy kukának hajtania. (Röviden itt kaphat belőle ízelítőt.)

Ami biztos: hétfő este fél nyolckor körül az egyébként bő hétszáz fős Nemesdéd büszke lakója – itt született egyébként Nyers László Európa-bajnoki bronzérmes birkózó – autójával útra kelt, majd frontálisan összeütközött egy másik autóval.

A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, így a helyszínre Böhönyéről érkező körzeti megbízottak – itt született Kovács Géza, a magyar jövőkutatás megalapítója – minden erejüket arra fordíthatták, hogy listába szedjék, milyen szabályokat sértett meg a helyi kis Lebowski. A listára a Police.hu-n megjelent közlemény szerint az alábbiak kerültek:

  • a sofőr nem használta a biztonsági övet,
  • soha nem volt jogosítványa,
  • felmerült nála az ittas vezetés gyanúja,
  • az autón nem voltak rendszámok,
  • nem volt sem érvényes műszaki vizsgája,
  • ahogyan érvényes gépjármű-felelősségbiztosítása sem.

Az ittas vezetés gyanúja miatt további mintavételre előállították, majd őrizetbe vették. A nemesdédi punk ellen büntetőeljárás, szabálysértési és közigazgatási eljárás is indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!