Norvégia évente küld egy karácsonyfát Londonba. De az ideinek mintha lemaradt volna a fele

2022. november 29. – 19:42

Másolás

Vágólapra másolva

Oké, oké, de hol a másik fele – körülbelül így reagálhattak a londoniak, amikor meglátták az egyik központi téren, a Trafalgar Square-en felállított idei városi karácsonyfát, amit idén 75. éve Norvégia küldött a brit fővárosba ajándékul. Ezt:

Rendben, van az a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de hát ennek kitalálója valószínűleg még sosem kapott ajándékba ilyen karácsonyfát. Ami, akárhogy is nézzük, ebből a perspektívából inkább csak egy fél karácsonyfa.

Nem ez az első eset, hogy a norvégok által küldött fa ronda, már a tavalyi karácsonyfát is többen kritizálták, amiért „félholtnak” tűnt – írja a 444. Ehhez képest viszont az még egy kifejezetten szép példány volt, nézzék csak:

Norvégia egyébként 1947 óta azért küld minden évben egy karácsonyfát Londonba, hogy ezzel is köszönetet mondjon az országnak nyújtott második világháborús segítségért. Szóval most vagy az van, hogy egyre kevésbé érzik fontosnak a hálálkodást a norvégok, vagy erre az évre egy nemigen titkoltan quislingista britfenyőfa-ügyi különbiztosa lett a területnek Oslóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!