Hideg van, és valaki kis színes sálat kötött Béla bácsi és Aranka néni aprócska szobrára

2022. november 22. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Ha ön rosszkedvű, elégedetlen az időjárással, az emberekkel, Budapesttel vagy a világgal, akkor menjen el a Pasaréti térre, talán jobb hangulatba kerül és melegség járja át a szívét. Itt látható az egykori pasaréti virágárus házaspár, Aranka néni és Béla bácsi aprócska szobra, amit Kolodko Mihály készített. Valaki most vette a fáradtságot, pici pamutsálakat kötött otthon, aztán a két kis szobor nyakába tette őket, hogy ne fázzanak annyira a nagy hidegben.

„Mai mosoly: munkába menet vettem észre, hogy reggelre pici sálat kaptak a pasaréti virágárus- szobrok. 🤗 Aranka néni és Béla bácsi odaföntről üdvözletüket küldik” – olvasható Panna privát Facebook-posztjában, amelyet a képpel együtt a Telex rendelkezésére bocsátott.

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

A Pasaréti téren árult virágot hosszú éveken át Patz Béla és felesége, akiket a környéken élők mind ismertek. Aranka néni kilenc évvel ezelőtt halt meg, az üzletet rendületlenül továbbvivő Patz Béla tavaly februárban 89 éves korában hunyt el a Covid-fertőzés miatt. Halála után a környék lakói virágokkal és mécsesekkel emlékeztek a legendás virágárusra. Egy kerületi Facebook-csoport szerette volna megőrizni a házaspár emlékét, Őrsi Gergely polgármestert is bevonták a tervbe, így született meg az emlékmű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!