Egy karácsonyfa eldobásával kezdődött, kávéautomatába szorult kézzel ért véget a pilismaróti előkarácsony

2022. november 3. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

December 22-én már sokan érzik a karácsony előtti nyomást. Kedvük lenne mindent elhajítani a kezük ügyéből, és kiszaladni a világból, csak romokat és pusztulást hagyva maguk után.

Talán ebbe a lelkiállapotba került tavaly december 22-én az a férfi is, aki némi alkohol elfogyasztása után, mondhatni, alkoholos befolyásoltság alatt, egy pilismaróti élelmiszerboltban rendezett sajátos ámokfutást. (Az esetről videó is készült, itt nézheti meg.)

Előbb elhajította a nála lévő fenyőfának kinéző tárgyat – amely egy leendő karácsonyfa ígéretét hordozhatta talán magában –, majd a „kivetkőzik önmagából” fogalom szó szerinti megvalósítását kezdte annyiban, hogy legalábbis a ruhájából. Az ügyészségi közlemény szerint azután, hogy a vevőkkel és eladókkal üvöltözve félmeztelenre vetkőzött, nekiesett a kávéautomata csépelésének, amit olyan sikeresen kivitelezett, hogy végül az egy keze be is szorult a kávégépbe.

A férfit többen is megpróbálták lecsillapítani, illetve kidobni a boltból, de hiába. Az ilyen kísérletek egyike során „egy vásárlót az elkövető többször megrángatott”.

A férfinak ráadásul rövid időn belül másodszor gyűlt meg a baja az alkohollal. És a törvénnyel. Bő három héttel korábban, november 30-án igazi önsorsrontó módba kapcsolt: akkor is részeg volt, csak akkor kocsiba ült, ráadásul olyanba, aminek nem volt hatósági jelzése, viszont egy utast is vitt magával. Akkor is elkapták a rendőrök, a kisbolti ámokfutása után is elkapták a rendőrök.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől eltiltását kérte a bíróságtól, valamint azt, hogy fizesse meg a 127 ezer forintos rongálási kárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!