Zavartalanul folyamatosan növelik támogatják jelentős összeggel továbbra is – minden jó, csak az nem, ami még jobb

2022. október 6. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Ha úgy érzi, esetleg, netán, hogy nem a legjobban mennek a dolgok az országban – bár miért is érezne ilyet a NER dicsőséges 13. esztendejében? –, akkor megvan az instant megoldásunk a bajra: MTI.

A magyar közmédia nem megy a szomszédba, ha szükségünk van egy ötvenes évekbeli értelemben vett reménycsepegtetésre, buzdításra, örömteli, jó hírekkel szolgálásra. Csütörtök délelőtt 10 óra 20 és 10 óra 50 perc között, tehát félóra alatt, az alábbi híreket tudhattuk meg a BBC etikai kódexének Kárpát-medencei szívcsakrájából:

Agrárminisztérium: továbbra is pályázhatnak infrastrukturális fejlesztésekre a tanyán élők (10:27)
„A magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a vidéki településeken élők életminőségének javítására, a vidék népességmegtartó képességének erősítésére. Ennek érdekében a tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítására vonatkozó pályázati felhívásnál folyamatosan születnek a támogatói döntések – hangsúlyozta csütörtöki közleményében az Agrárminisztérium (AM).”

Gazdaságfejlesztési miniszter: a kormány jelentős összeggel támogatja az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-kat (10:29)
A vállalkozások megsegítése érdekében a kormány elfogadta az energiaintenzív feldolgozóipari kis- és középvállalkozásokat (kkv) támogató programjának költségkereteit, az új támogatási programra a kormány mintegy 200 milliárd forintnyi összeget különít el, ebből 100-100 milliárd forintot használnak fel 2022-ben és 2023-ban – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön az MTI-vel.

Steiner Attila: újra négy blokkal működik a Paksi Atomerőmű (10:29)
Miközben Európa egyes részein az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az energia elérhetőségében rendszeres fennakadásoktól lehet tartani és drasztikusan megemelkedett az energiahordozók világpiaci ára, hazánkban biztosított a folyamatos ellátás és az atomenergia jelenti az olcsóbb áram garanciáját. A rezsicsökkentésnek köszönhetően Európában Magyarországon a második legalacsonyabb az áram ára. A Paksi Atomerőmű 1. blokkjának éves nagy karbantartása rendben lezajlott, az erőmű minden blokkja zavartalanul üzemel – jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára.

Összesen 6 millió forintot gyűjtöttek a Szuperkoncerten a hátrányos helyzetű gyermekeknek (10:31)
A tavalyinál nagyobb összeg, mintegy 6 millió forint folyt be a múlt hétvégi Szuperkoncerten értékesített szerencsejátékokból, az összeget a Szerencsejáték Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlotta fel – tájékoztatta a nemzeti lottótársaság csütörtökön az MTI-t.

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása (10:48)
Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok – közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

Persze mielőtt azt hinnénk, elérkeztünk a tejjel-mézzel folyó Kánaánba, és igaza volt 1759-ben Pangloss mesternek, miszerint „akik azt állítják, hogy minden jól van ezen a földön, ostobaságot állítanak; azt kellene mondaniok, hogy minden a legjobban van”, pontosan 10:50-kor mérésünk utolsó percében érkezett a hír, amiből kiderült, hogy vannak még hibák – de szerencsére vannak felelősök is. Íme, a félórás blokk utolsó híre (egyből egy, az MTI által konzekvensen alkalmazott hibával a címben):

Fidesz: törvényi feladata a fővárosi önkormányzatnak a hulladék elszállítása (10:50)

Törvényi feladata a fővárosi önkormányzatnak a hulladék elszállítása, az el nem szállított kukákkal, a dolgozók bérének rendezésével kapcsolatos feladatok ellátása mind az önkormányzat felelőssége – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. Hozzátette: a hulladékszállítást az a cég végzi, amely a főváros százszázalékos tulajdonában van, és az az ember vezeti, akit Karácsony Gergely főpolgármester személyesen nevezett ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!