Igen, jól látja, az ott egy vízzel töltött óvszer a modell kezén

2022. szeptember 27. – 17:45

Másolás

Vágólapra másolva

A divatbemutatókon felvonultatott ruhákról, cipőkről és más kiegészítőkről az emberben óhatatlanul kialakult az az érzés, hogy a modellek csupa olyan dolgot mutatnak be, amiket aztán egy átlagember soha fel nem vesz utcai viseletként. De még egy nem átlagember se túl gyakran.

Ehhez képest első ránézésre nemhogy decensnek, de majdhogynem unalmasnak hatott az a szett, amit a most zajló Párizsi Divathéten (Paris Fashion Week) a karibi ihletésű Botter márka „Aqua Wear” (vízi viselet) néven mutatott be. Egyszerű és egyszínű hosszú kék kabát, egy színben vele megegyező nadrággal, legfeljebb a lábbeli tűnhet a felületes szemlélő számára kicsit furcsának.

Sellőhangulat. Fotó: Emmanuel Dunand/AFP
Sellőhangulat. Fotó: Emmanuel Dunand/AFP

De ha kicsit jobban megnézzük a fotót, feltűnhet, hogy a modell kezére valami furcsa, szintén kékes színű gumit húztak. Igen, a címben már lelőttem a poén: vízzel töltött óvszert. Tudják, mintha középiskolás kollégisták vagy tinikomédiát rendező hollywoodi producerek lennének, akik az ilyesmit jópofának tartják.

A tervezőpáros házaspár, Rushemy Botter és Lisi Herrebrugh viszont nem viccből vette elő a vízzel-töltött-óvszer panelt: szerintük ez a modell kezére húzva „sellőhangulatot” vitt a kifutóra. Egyébként is elkötelezetten vízközpontú megoldásaik voltak: a France24.com beszámolójából kiderül, hogy bár gyakran használnak újrahasznosított műanyagokat a kollekcióikban, igyekeznek továbblépni olyan természetes anyagokkal, mint a moszat és az alga. Sőt, a kiállítás előtt limonádét kínáltak a résztvevőknek egy algából készült ehető kapszulában. Hogy a limonádé miből készült, arról nem szólt a hír.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!