A gép forog, az alkotó nem pihen: fontos törvényjavaslatot nyújtottak be az éjszakai órákban is

2022. szeptember 27. – 23:13

Másolás

Vágólapra másolva

Képzeljük el azt a dolgozót, akit a gazdaságfejlesztési tárcánál – ez az a gazdasági tárgyú minisztérium, amit Nagy Márton vezet – kedden napközben félrehív a főnöke azzal, hogy „Figyelj, Pistukám, lenne itt kis túlóra, még az éjszaka át kellene nyomni a parlament IJR-ParLexébe egy törvényjavaslatot, nemzetközi ügyek, kétszáz oldal, jegyzőkönyvek, ilyesmi…”

A félrehívott dolgozó keze megremeg, hogy akkor az ő Enterén múlik talán az uniós ezercsilliárdokhoz vezető út tükörsima aszfalttal borítása és nemzetiszínbe csomagolása. Lemondja az esti programot, kávét iszik nyakló nélkül, és várja a dokumentumot – a modern elektronikus kormányázás csúcsteljesítményét jelentő .pdf-et –, hogy önnönmaga és a nemzet jövőjének fontossága tudatába benyújtsa, előterjessze, folyamatban lévő törvényjavaslattá alakítsa át a státuszát.

Hogy ki lehetett a mai kiválasztott, azt nem tudom, de hogy fontossága és felelőssége teljes tudatában várhatta az esti órákat, az biztos.

Hiszem, hogy nem is kellett csalódnia. A parlamenti honlapon kedden 22:52 perckor megjelent T/1306-os számú iromány jelentőségét talán nem is kell tovább ragoznom, mint hogy bemásolom ide a címét (a valóban 200 oldalas törvénytervezetet az említett pdf-ben itt találja), mint Nagy Levinről, erről se kell több szót ejteni, magáért beszél:

Az Egyetemes Postaegyesület Alapokmánya Kilencedik, Tizedik és Tizenegyedik Pótjegyzőkönyvének, az Egyetemes Postaegyesület Egyetemes Postaegyezményének a 2012. évi dohai kongresszuson aláírt módosítása és Zárójegyzőkönyve, a 2016. évi isztambuli kongresszuson aláírt módosítása és Zárójegyzőkönyve, a 2018. évi addisz-abebai kongresszuson aláírt módosítása és Zárójegyzőkönyve, a 2019. évi genfi kongresszuson aláírt módosítása és Második Kiegészítő Jegyzőkönyve, valamint a 2021. évi abidjani kongresszuson aláírt módosítása és Zárójegyzőkönyve kihirdetéséről

szóló törvényjavaslat.

És akinek ez nem volt elég szórakozás annak sok szeretettel ajánlok egy témába vágó Napirajzot a múlt zegzugas labirintusából ide kattintva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!