Szintet lépett a Magyar Nemzet az orosz propagandában: szerintük Amerika a bábmester, akit nem érdekelnek az oroszok jogai

2022. szeptember 22. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hamarosan akár kétmillió orosz katona állhat majd talpig fegyverben, és kezdheti meg a pár évtizede Ukrajnának nevezett terület leradírozását a térképről”

– kezdi cikkét a Magyar Nemzet újságírója a lap „A háború most kezdődik” című írásában. A szerző a február vége óta zajló háborúról ezután azt írja, a „Putyin által különleges katonai műveletnek becézett akció kis bemelegítő gyakorlat, gyerekcsíny” volt – és csak hogy képbe legyünk: Pilhál Tamás egyébként a Nemzet azon újságírója, aki az abortuszt választó nőket gyilkoshajlamú és beszűkült tudatállapotú embereknek mutatta be korábban, az energiaválságról pedig úgy tartja, azt „Európa sírásói idézték elő”.

Tehát Pilhál gondolatai: a szerző úgy tartja,

„milliós ármádia zúdul a szomszédra, hogy elsöpörje az amerikaiak által háborúba hergelt, a NATO által kiképzett, fülig fölfegyverzett, Bandera-kultusszal átitatott, csalinak használt ukránokat. Úgy tűnik, a finomkodásnak vége.”

Majd kifejti, az egész háború „Amerika terve volt”, mert „nem akarta megérteni”, hogy „a Szovjetunió megcsonkított örököse, Oroszország nem szeretne NATO-támaszpontot, Moszkvát fenyegető támadórakéta-ütegeket látni ősi földjén.” És persze eközben ne felejtsük el azt sem, hogy Pilhál szerint

„A háború volt a terv. Az 1991-ben megalázott, a mi Trianonunkhoz hasonlóan (bár arányaiban nálunk sokkal kevésbé) megcsonkított Oroszország sarokba szorítása, háborúval és szankciókkal való kivéreztetése és újabb, talán végső földarabolása.”

Pilhál emellett kicsit homályos logikával „amerikai szabad rablásnak” tekinti a 2014-es ukrán forradalmat, majd hasonló gondolatmenettel kijelenti, „orosz–amerikai háború” zajlik Ukrajnában. A Magyar Nemzet cikke továbbá kifejti, hogy fitty lett hányva „Oroszország önrendelkezési jogára”, az elfoglalt ukrán területeken tartott népszavazásokat pedig Trianonhoz hasonlítja. Miután pedig kifejti, hogy „Ukrajna bábállam”, az „Egyesült Államok pedig a bábmester”, még végezetül sorait az itthon erősen terjedő orosz propaganda olyan erős mondataival zárja, minthogy:

„S ha már szép hazánk: örülnék, ha szavaim eljutnának az illetékesekhez. Ha a harcok netán NATO–Oroszország-háborúvá terebélyesednek, aminek sajnos egyre nagyobb a veszélye, nekünk minden áron, bármi áron ki kell belőle maradnunk! Ötödik cikkely ide vagy oda, nem szabad háborúba keverednünk Oroszországgal. Egyrészt, mert elpusztulunk. Másrészt, mert nekünk Oroszország évtizedek óta nem ellenségünk. Sőt, tisztességesebb partnerünk, mint némely úgynevezett ”szövetségesünk„, akik százkét éve a siralomházba löktek minket, s ránk zárták az ajtót.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!