Kocsis Máté fájó döntése az energiaválságban: el kellett költöztetnie az aranyhalait

2022. szeptember 22. – 21:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kétnapos frakcióülést tartott a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban, ahol az újságírói kérdések között olyan is elhangzott a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté felé, minthogy őt személyesen hogyan érinti az energiaválság, a növekedő rezsiárak. Mint a 444 észrevette – és itt, a HírTv adásában a 29. perctől meghallgatható –, Kocsis erre szemberebbenés nélkül már tudta is a megfelelő, minden helyzetben kiváló, és a lelkünk mélyébe maró választ:

„Képzelje, én 7 éves korom óta halakat tartok”

– kezdte a válságban élő szíveket megdobogtató válaszát Kocsis, majd úgy folytatta:

„Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket. Megszüntettem az egyik akváriumomat: aki tart akváriumot, az tudja, hogy az egy nagyüzem azért, ott a szűrők meg a világítás, satöbbi.

Ez például nekem, aki 35 éve tartok halakat, egy fájó döntés volt, de meghoztam.”

Kocsis később azt is kifejtette, hogy mániákus villanykapcsolóvá avanzsálta magát a rezsiválságban. Simicskó István KDNP-s frakcióvezető ezután Kocsisra reagálva elmondta, hogy neki nincsenek halai, de hát „mindenki a maga háza táján dönti el azt, hogy hogyan viszonyul ehhez a helyzethez”. Simicskó aztán komolyra fordította azért a szót: kiderült, hogy a csillárjában lévő 6 izzóból 3-at kicsavart a válságban.

Kövess minket Facebookon is!