Kedves lakótársak, számítsanak némi füstre: felgyújtom a lakásajtómat

2022. szeptember 20. – 08:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mit tegyen az ember, ha elhagyja a lakáskulcsát, de mégis szeretne hazajutni?

Vannak nyilvánvaló megoldások (kihívni egy lakatost vagy alvilági kapcsolatok megléte esetén egy, a zárakhoz legalább ilyen jól értő szakembert), és vannak kevésbé nyilvánvalóak, például a szomszéd erkélyéről áttomcruise-olni a sajátunkra. Ha van erkélyünk. És szomszédunk.

Egy 43 éves óbudai nő – korábban elhagyta a lakáskulcsát – egy másik kevésbé nyilvánvaló megoldást választott múlt csütörtökön. A lakása elé a folyosóra újságpapírokat, kisebb fadarabokat hordott össze egy kupacba, majd ezek segítségével az ajtófélfát meggyújtotta. Ez lett az eredménye:

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Arra, hogy igazán felkészült volt, nemcsak a fadarabok utalnak (hiszen azokat igen nehéz lett volna egy óbudai társasház folyosóján előkeríteni), hanem az is, hogy a ház ajtajára egy papírlapot is felragasztott a következő felirattal:

„A 7. emeleten füsttel járó tevékenység lesz a nap folyamán. A kellemetlenségekért elnézést kérek.”

A lépcsőházban tűz nem keletkezett, bár a nő ajtaja láthatóan megrongálódott, viszont az épület füsttel telítődött – derül ki a rendőrség közleményéből.

A közleményt szerint a zavart asszonyt a rendőrök a helyszínen elfogták, majd a mentők füstmérgezés gyanújával, rendőri kísérettel kórházba vitték. A rendőrség közveszély okozásának megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.​

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!