Jöjjön néhány jókedvre derítő gondolat dolgos kezekről és a zajos főváros kis oázisairól

2022. szeptember 02. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

„Alig van olyan ember, akinek ne volna valamilyen szenvedélye, kedvelt szokása. (…) Hadd említsünk meg most egy újfajta szenvedélyt: a rizstermelést… gyönyörűséges nézni a száz és száz holdakon elterülő hullámzó rizstáblákat”. Ugye, hogy ugye? A Szabad Népnél 1954-ben tudták a csíziót: hogyan kell a dolgozó néptömegeknek kedvet a szórakoztató, ám egyben igen hasznos szabadidős elfoglaltsághoz – adott esetben a rizstermesztéshez.

Eltelt majdnem hetven év, de ha mezőgazdasági hobbiról van szó, a negédes, kedélyeskedő hangnemből, szívünk, lelkünk és füleink virágkarneválba csomagolásából tapodtat sem engedünk! Aki magyar, velünk virul, virágzódik, öltözteti szívét és lelkét nyitva- és zárvatermők, egy- és kétnyáriak kavalkádjába. Avagy jöjjenek szó szerinti idézetek az MTI 2022. szeptember 2-i híréből, amely Feldman Zsolt agrárminisztérium államtitkár köszöntőjét idézte:

„A világ most zajos körülöttünk, háború, energiaválság fenyeget, ebben a helyzetben külön öröm mindannyiunk számára ápolt, terményektől roskadó, virágoktól pompázó kerteket látni a fővárosban és vidéken.

A dolgos kezek megérdemlik az elismerést, az ünneplést, és tapasztalataik megosztásának lehetőségét (…)”

A hír szerint az államtitkár „köszöntőjében méltatta azt a civil kezdeményezést, amely több ezer fiatalnak és idősnek, nőnek és férfinak kínál örömteli, egyben hasznos elfoglaltságot. Emellett

rajtuk és családtagjaikon kívül másokat is jókedvre derítenek a zajos főváros kis oázisai, amelyeknek látványa is kellemesebbé teszik az ott élők mindennapjait”,

és szólt arról is, hogy „nemcsak a gyepszőnyeges, különféle tujákkal körülbástyázott díszkerteknek van megnyugtató hatása, de ugyanígy, az egész család örömét szolgálhatja a fáradtságos munkával megtermelt, kiskertekben óvott zöldség és gyümölcs.”

Nem is beszélve a hullámzó rizstáblák gyönyörűséges látványáról, ugye?

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!