A polgármester szerint az etyekiek pontosan tudják, mi történne, ha ti „BECSTELEN, LUSTA BALFÁCÁNOK kerülnétek hatalomra”

2022. szeptember 01. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zólyomi Tamás, a párezres Fejér megyei település, Etyek fideszes polgármestere a napokban csillámfaszlámázással került be a hírekbe. A helyi iskola felújításáról úgy posztolt Facebookján, hogy a következő lépésnek két dolgot jelölt meg: az iskola átadását és a „szivárványosra” mázolt belső rendezését.

Ahogy azt írtuk, eleinte nem volt egyértelmű, hogy a polgármester milyen szivárványról beszél, mert az általa mellékelt képeken nem látható szivárvány. Igaz, a folyosó falán található egy mandala, és van egy lépcső is, aminek különböző színűre festették a lépcsőfokait. Zólyomi akciója nagy visszhangot váltott ki az elmúlt napokban, különösen, hogy a polgármester továbbra is hasonló stílusban kommunikál közösségi oldalán, igaz, ez korábban sem volt másképp.

Zólyomi az eset óta aktívan nyomon követi a történéseket, és erről polgármesteri Facebook-oldalán is ír. Az RTL Híradó szerdán számolt be az etyeki iskola ügyéről. A híradónak az iskola igazgatója elmondta, hogy a festmény továbbra is ott van:

Az a bizonyos, ominózus festmény az iskola falán van, nem került le onnan, nem festette le senki.

Zólyomi azóta az RTL beszámolójára is reagált: értelmezése szerint a csatorna csak

„felhasználta a melegeket hamis propagandára”.

Majd egy bizonyos Áginak is üzent, mondván, a helyi választópolgárok látják, hogy mi történt régebben, és látja, mi lenne ha a „ti lókötő pereputtyotok, azaz a BECSTELEN, LUSTA BALFÁCÁNOK kerülnétek hatalomra!” És mindezt még megfejelte azzal, hogy üzent a korábbi posztja alatt indulatosan kommentelőknek is:

„veszélyesek vagytok önmagatokra is, pont, mint Gyurcsány Ferenc”.

Sőt Zólyomi etyeki „besúgókról” is ír, állítása szerint az ő információik alapján lett tele a sajtó valótlanságokkal. A polgármester ezt a posztját 45 képpel illusztrálta úgy, hogy kiválasztott néhány, a korábbi posztja alá kommentelőt és az ő hozzászólásukról, majd személyes Facebook oldalukról is készített egy-egy képernyőfotót.

Zólyomi korábban is szívesen nyilvánult meg a „keresztény érdekek védelmében”. A választási kampány alatt a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatos Fidesz-bejegyzéseket is sorra osztotta meg oldalán. „Az anya nő, az apa férfi, a gyermekinket meg hagyják békén” – posztolta újra és újra pártja hivatalos kommunikációját. Emellett a „keresztény-nemzeti értékek” védelme is sűrűn előkerül a polgármester bejegyzéseinél.

Zólyomi Facebookján egyébként sem olyan egyszerű tájékozódni, mert szívesen osztja meg korábbi bejegyzéseit. Többek közt első, rövid polgármesteri ciklusából is, mikor még független képviselők is ültek a testületben. Zólyomi Tamás 2019-ben váltotta a korábbi, függetlenként dolgozó polgármestert, de nem sokkal később, 2020 tavaszán fel is kellett oszlatni a testületet, mert nem tudtak együtt dolgozni a fideszes polgármester, a fideszes képviselők és a függetlenek – számolt be akkor a Magyar Narancs.

A választást a veszélyhelyzet miatt csak idén májusban tartották meg, eredménye azonban teljesen egyértelmű: a helyiek úgy döntöttek, hogy kizárják a polgármesterrel együtt a héttagú testületből a függetleneket, helyükre pedig mind a hat helyre kormánypárti politikusokat választottak. A polgármesteri helyért ebben a fordulóban már senkivel nem kellett megküzdenie Zólyominak, ő volt az egyetlen induló.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!