Megint felbukkant a cseh autópályák réme, az F1-es Ferrarinak látszó versenyautó

2022. augusztus 15. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra sem bír magával Csehországban egy versenyautós fenegyerek – 2019 után megint az autópályán bukkant fel az F1-es Ferrarinak látszó formaautó, ami valójában egyébként egyáltalán nem egy F1-kocsi, hanem egy 2008 és 2010 között használt Dallara GP2/08-as gép, ami a mai F2 elődjének számító GP2-ben indulhatott. A kocsi egyébként a 7-es rajtszámmal és a szponzorfeliratokkal eléggé hasonlít Kimi Räikkönen egykori Ferrarijára.

2019-ben egy piros Chevrolet Corvette segítette az ál-Ferrari haladását, idén viszont önmagában poroszkált, legalábbis a videón csak az látszik, ahogy egy Lamborghini próbálja meg tartani vele a lépést, miután meglepte azt a versenyautó.

A cseh rendőrség a 2019-es esetről csak utólag értesült, akkor a lakosság segítségét kérték az azonosításban. El is jutottak egy 45 éves férfihoz, ő viszont megúszta az esetet, mivel a versenyautóban viselt sisak miatt nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valóban ő vezetett. Ellenkező esetben egy évre bevonhatták volna a jogsiját, és forintra átszámolva sokmilliós büntetést is kaphatott volna. A mostani eset után egyébként ismét a lakosság segítségét kéri a cseh rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!