Mit keres „Brüsszel” a Szigeten?

2022. augusztus 15. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Becsületes magyarként csak ki szeretné fújni a levegőt az ember, pihenni és feltöltődni kicsit, kizárni a külvilág minden gondját, a ránk leselkedő veszélyeket, Soros Györgyöt, Brüsszelt és a külföldről fizetett civileket. Ezért jövünk Magyarország legnagyobb fesztiváljára, Budapest közepére, ahol buliznánk egy jót a saját fővárosunkban.

Erre mi fogad minket? Besétálunk a K-hídon, elköhögjük magunkat a fullasztó portól, majd árnyékot keresve a fák közé megyünk, ahol azonnal a fenyegető „Civilek” felirat fogad minket. Ekkor még gondolhatjuk, hogy a Civil Összefogás Fórumot találjuk majd az elkülönített részen, de sajnos nem. A civil szervezeteknek fenntartott rész első sátrán az „Európai Bizottság” és az „Európai Parlament” feliratok fogadnak minket, amiből azonnal rájövünk:

Itt van Brüsszel!

A sátorhoz közel megyünk, és kiderül: a Bizottság és a Parlament információs és kulturális központjáról, az Európa Pontról van szó. A szervezet elsősorban tájékoztatni szeretné a magyarokat az EU működéséről, valamint segítséget nyújt az állampolgároknak uniós ügyintézésben és a pályázatokon való részvételben.

Hiába a fenyegető intézménynevek, beszédbe elegyedünk a sátor előtt ülőkkel, akik egy, az unió működéséről szóló kérdőívet mutatnak nekünk. Megkérdezzük azt is, nem jönnek-e becsületes, hazafias magyarok azzal, hogy menjenek vissza Brüsszelbe, de kiderül, az elmúlt egy hétben senki sem fordult hozzájuk ellenségesen.

A Sziget Fesztivál hetijegyes résztvevőinek többsége nyugat-európai, velük beszélgetve pedig nem épp az Orbán-kormány iránti rajongással találkozunk. Ez derült ki akkor is, amikor feltettük a gyermekvédelminek nevezett homofób népszavazás kérdéseit a résztvevőknek, és kiderült: ha rajtuk múlna, fel lehetne világosítani a gyerekeket a különböző szexuális irányultságokról az iskolákban. Az erről szóló videónk itt nézhető meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!