Luxus 2022: Zsíros kenyér

2022. augusztus 9. – 10:44

frissítve

Luxus 2022: Zsíros kenyér
Fotó: TV2 / Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette a KSH a júliusi inflációs adatokat, mi pedig friss hagyományunkhoz híven segítjük olvasóinkat eligazodni a számok és százalékok ijesztő kavalkádjában: hogyan cselezhetik ki az inflációdémont.

Múlt hónapban sem túl sok, talán nyolc olyan dolgot találtunk, aminek nem ment fel vagy egyenesen csökkent az ára. Emiatt júniusban a leghatékonyabb deflációs tevékenység az volt,

ha elment vasárnap az állatkerthez, beküldte a gyereket, közben újkrumplit vett, a héját kidobta a kukájába, majd megmérte a vérnyomását.

A pénztárcák predátora pedig akkor tűnt elő a semmiből, ha valaki margarinos kenyeret vágott a csempéhez a konyhában (spoiler: ebben sok változás nem történt).

Nézzük hát a júliusi adatok alapján, mit tegyenek a menőzni akarók. Mit lájkolnának sóvárogva a Rich Kids of Hungary Instájának követői?

A luxizás júliusi csúcsa nem más, mint a zsíros kenyér!

A kenyér eleve 58 százalékkal drágult egy év alatt, így elengedhetetlen eleme lett a kérkedésnek egy lazán tartott sercli a kézben. A sertészsír ára is 45 százalékkal ment fel, így alkotnak egyszerű, mégis tökéletes luxuskombót.

A felső tízezer legfelsőbb része, a crème de la crèm, pontosabban a margarin de la margarin persze fokozhatja ezt a luxust, ha sertészsír helyett margarint (66%) ken a kenyérre. Ha még egy szelet lapkasajtot is dob rá (53%), az már maga a kivagyiság mennyországa.

A leggazdagabbaknak pedig azt tanácsoljuk,

szakácsaikkal készíttessenek el egy nagy fazék löncshúsos raviolit,

a száraztészták és a húskonzervek egyaránt 49 százalékos áremelkedése méltán emeli ezt az ételt a homárok, beluga kaviárok és sáfrányos jávorszarvas sajtok közé.

Ha viszont ön nem egy rócsild, és azokra a dolgokra építené inkább mindennapjait, amiknek csökkent az ára, akkor bizony nagyon beszűkült a mozgástere, mindössze a tankönyvek (a tavalyi ár 72%-a), a helyi közlekedés (96%-a), a telefon, internet (98%-a) közül válogathat. Vagyis a 2022. júliusi adatok alapján tulajdonképpen egyetlen deflációs időtöltés maradt:

matekpéldát diktálni valakinek telefonon a villamosról.

És a végére egy pro tipp! Ugyan drágult a szerencsejáték ára, de csak egyetlen százalékkal, tehát vegyen egy lottószelvényt, vagy kapargasson sorsjegyet: ha megüti a főnyereményt, a rezsiszökkenés utáni szeptemberi inflációs számokon is csak kacag majd!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!