Szelfi, bogrács, medence – tart a hatalmas buli a Srí Lanka-i elnöki palotában

2022. július 11. – 10:45

frissítve

Szelfi, bogrács, medence – tart a hatalmas buli a Srí Lanka-i elnöki palotában
Tüntetők az elnöki plaota medencéjében – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Még mindig annyian akarnak bejutni a Srí Lanka-i elnöki palotába, hogy a tüntetők szervezői közül néhányan felcsaptak tömegirányítónak, miközben a rendőrök és a különleges egységek csak csendben figyelik az eseményeket, írja a BBC. Szombaton a gazdaság összeomlása miatt tüntetők először összecsaptak az őket megállítani próbáló rendőrökkel, majd sikeresen megrohamozták az elnök rezidenciáját Colombóban.

Valamit enni is kell, bográcsban fő az étel – Fotó: Dinuka Liyanawatte / Reuters
Valamit enni is kell, bográcsban fő az étel – Fotó: Dinuka Liyanawatte / Reuters

Az AFP Twitterre feltöltött képein az emberek szobáról szobára vándorolnak, szelfiznek, piknikeznek a kertben. A Reuters egyik fotóján pedig az is látszik, hogy néhányan egy random bográcsot is összedobtak, hogy legyen mit enni bulizás közben. Vannak, akik leültek carromot, a népszerű indiai játékot játszani, a palota másik sarkában meg idős asszonyok próbálgatják az elnöki fitneszgépeket.

Kisgyermekes családok kis kosarakkal állnak sorba, hogy bejuthassanak, a fákra hangszórókat akasztottak, amikből türelemre intik a sorban állókat. „Azt hittük, akkor volt a függetlenségünk napja, amikor 1948-ban megszabadultunk a britektől, de ma van az igazi függetlenség napja” – mondta az egyik férfi, aki a családjával együtt látogatta meg a palotát.

Gotabaja Radzsapaksza elnök még pénteken elmenekült, nem sokkal ezután vetették bele magukat jó néhányan a medencézés örömeibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!