Dél-Koreában a szó szoros értelmében eltemették az Internet Explorert

2022. június 19. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

A világ internetezői 27 év után búcsút vettek a Microsoft által végleg nyugdíjba küldött Internet Explorertől. Mi is megemlékeztünk a jeles eseményről, de be kell látnunk, messze nem olyan energiabefektetéssel, mint Jung Ki-young, egy dél-koreai szoftverfejlesztő, aki konkrét temetést rendezett a böngészőnek.

Jó, mondjuk nem temetőben, hanem egy kávézó tetőteraszán, de a sírkő például teljesen valódi, 430 ezer wonba (kb 130 ezer forint) került, és nem igazán tesz eleget a „halottról jót vagy semmit” intelemnek, mivel a felirata arról szól, hogy az Explorer remek szerszám volt más böngészők letöltéséhez. De legalább az angol személyes névmásból kiderül, hogy az Explorer hímnemű volt, legalábbis a dél-koreai folklórban.

(CNN)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom