Kő-papír-ollóval döntötték el a szlovén bringaverseny szombati befutóját

2022. június 18. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

Rendhagyóra sikerült a jelenleg is zajló országúti kerékpáros verseny, a Szlovén kör negyedik szakaszának befutója, az UAE-Team Emirates két élen haladó versenyzője, a lengyel Rafal Majka és a szlovén Tadej Pogačar kő-papír-ollóval döntötte el, hogy ki legyen a győztes.

A lengyel papírral verte a kétszeres Tour-győztes szlovén kövét, így második szakaszgyőzelmét szerezte a körversenyen. A két versenyzőnek a kő-papír-ollózás mellett jó hangulatú pacsizásra és nagy mosolyokra is volt ideje, a csapat kettős győzelme ugyanis nem volt veszélyben, a többiek még így is csak bő 20 másodperccel később érkeztek meg.

A jeleneten a Eurosport kommentátorai is csak röhögtek, ami persze nem is meglepő – nem sűrűn lehet azt mondani egy bringaverseny közvetítésénél, hogy valaki papírral győzött.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom