Szó szerint megnyílt a föld a hétfői osztrák-dán Nemzetek Ligája-meccs végén

2022. június 07. – 12:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Villámrajtot vett Dánia az idei Nemzetek Ligája-sorozatban, ráadásul két elég nagy idegenbeli győzelmet arattak – múlt pénteken a világbajnoki címvédő franciákat verték 2-1-re Párizsban, hétfő este pedig Bécsben ugyancsak 2-1-re nyertek Ausztria válogatottja ellen.

De nem is ez a fő érdekesség a mérkőzésben, hanem az, hogy a lefújás utáni pillanatokban egy elég nagy lyuk keletkezett a pályán, méghozzá a kezdőkörben. Az ügy annyira furcsa, hogy a dán BT megkeresésére az osztrák futballszövetség egyelőre csak annyit közölt, hogy vizsgálják, hogyan keletkezett az Ernst-Happel-Stadion gyepén a nagy lyuk.

„A pontos körülményeket jelenleg is vizsgálják, de gyanítjuk, hogy összefüggés van az előző éjszaka lezúdult hatalmas esővel” – küldte meg nekik válaszban a szövetség.

A lefújás után több játékos is csodájára járt a lyuknak, Andreas Skov Olsen bele is lépett, így látható, hogy a teljes lábfeje belefért, és majdnem térdig merült benne. A játékos nyilatkozott is a szokatlan esemény után, azt mondta, szerencse, hogy nem a mérkőzés közben bukkant fel a lyuk, mert nagyon könnyen egy játékos pályafutásának végét jelenthette volna, ha hirtelen belesik.

A dán szövetségi kapitány Kasper Hjulmand szerint az egész pálya állapota rettenetes volt, több kisebb lyuk is keletkezett a bécsi stadion gyepén, de egyértelműen a kezdőkörben levő volt a legnagyobb.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom