Egyéves videót kapott fel az internet, amin egy villám belecsap egy golflabdába

2022. június 07. – 06:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy tavaly nyári videó az egyik legjobban pörgő tartalom most a Reddit nevű közösségi platformon. A felvételt egy PlutomicChamp1 nevű felhasználó osztotta meg, aki máskor is posztolt már extrém időjárási jelenségekről, itt például egy tengerpart felé érve tornádóvá alakuló vízfüggönyről.

A videó 2021 júliusában készült egy San Antonió-i golfpályán, ahol a 18 éves Tomas Gomez a testvéreivel és néhány barátjával golflabdákat ütögetett, miközben a környéken vihar tombolt. Amikor Gomez elütött egy labdát, abba repülés közben belecsapott egy villám. A játékosok közül senkinek nem esett baja.

Bár a felvétel tavaly nyári, a reddites közösséget ez nem gátolja abban, hogy most szanaszét kommenteljék és upvote-olják azt (az upvote hasonló, mint más felületeken a lájkolás, de „fel” és „le” értékelést is lehet adni egy posztnál; ennél 93 százalékos a „fel” értékelések aránya úgy, hogy nyolc óra alatt több mint harmincezren szavaztak).

A kommentelők között vannak, akik a saját villámcsapásközeli élményeiket elevenítik fel, míg mások azt fejtegetik, miért éppen a golflabda vonzotta magához a villámot. Utóbbiak közül volt, aki úgy spekulált, hogy a labda, miután érintkezett a talajjal, hordoz némi töltést, ahhoz legalábbis elegendőt, hogy a föld felé épp akkor tartó villámot magához vonzza.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom