Három futó eltévedt a stockholmi maratonon, egy kilométerrel többet futottak, mint a többiek

2022. június 05. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Három futó eltévedt a szombati stockholmi férfi maratonon, és vagy egy percen át rossz irányba futottak, mire sikerült őket visszafordítani.

A verseny 28. kilométerénél a kenyai Felix Kirwa, az etióp Tesfaye Anbesa és az eritreai Merhawi Kesete haladt az élen, amikor az egyik kanyarnál rossz irányba fordultak. Mentségükre legyen mondva, a szervezők nem álltak a helyzet magaslatán, összevissza mutogattak és integettek nekik, teljesen összezavarva őket ezzel. Pedig először a jó irányba indultak el, de a bírók valamiért mégis balra küldték el őket.

Ez a kis kitérő több mint egy kilométer pluszt jelentett, így a 42,2 kilométeres maratont több mint 43 kilométer alatt futották le. A slusszpoén, hogy Kirwa még így is megnyerte a versenyt 2:11:08-as idővel, Kesete pedig második lett. A harmadik helyet a kenyai John Langat szerezte meg.

(via Eurosport)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom