Bombával fenyegetett a román–ukrán határnál egy 81 éves férfi, így akart megemlékezni Trianonról

2022. június 05. – 23:07

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó miatt leállt a forgalom szombat este a román–ukrán határon Máramarossziget és Aknaszlatina között, írja a Főtér.ro. Egy férfi értesítette a rendőröket, hogy bombát helyezett el a két várost összekötő Tisza-hídnál – amiről persze kiderült, hogy kamu volt, de a bejelentőt így is megtalálták.

Itt vett érdekesebb fordulatot a történet: a bejelentő egy 81 éves férfi volt Aknasugatagról, aki már korábban is fenyegetett bombákkal, majd minden esetben kiderült, hogy hamis riasztásról volt szó. Az idős férfi a szombati bombafenyegetést azzal magyarázta, hogy ezzel a gesztussal akart megemlékezni a trianoni békediktátum évfordulójáról.

A román–ukrán határátkelő Máramarosszigetnél – Fotó: Jean-Baptiste Premat / Hans Lucas via AFP
A román–ukrán határátkelő Máramarosszigetnél – Fotó: Jean-Baptiste Premat / Hans Lucas via AFP

Ahogy arról az erdélyi hírportál beszámolt, a férfi történetét olyan érdekesnek tartotta a román nyelvű sajtó is, hogy megpróbálták szóra bírni őt – a 81 éves férfi viszont azzal hajtotta el a megkereséseket, hogy nem beszél elég jól románul.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom