Ha falról letépett rézcsővel, csuromvizesen lebuksz, mi a legjobb magyarázat?

2022. június 3. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

A 30 éves K. Sándor rézcsövekért ment egy ercsi lakásba június elsején, az esti órákban. Ez még önmagában nem lett volna baj, csakhogy úgy érezte, hogy ezeket a csöveket, ezeket ni:

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Szóval ezeket a csöveket nem a tulajdonos tudtával, sőt, hozzájárulásával akarta elhozni, hanem éppen ellenkezőleg. Ráadásul, mint az a rendőrség közleményéből kiderül, a csövek megszerzéséhez némi nyers erőszakra is szükség volt: azokat ugyanis több méter hosszan le kellett szakítani a falról.

Ez egy Sándor által nem várt következménnyel járt: a vízzel. A csövek ugyanis már csak olyanok, hogy általában van bennük valami. Ezekben a csövekben történetesen víz volt, ami csövek híján szerteszét folyt a lakásban, eláztatva részben azt, részben Sándor ruháját.

Főszereplőnknek az akció ezen pontján további nehézségekkel kellett szembesülnie a helyszínen felbukkanó – Sándort követve a befeszített ablakon bemászó – rendőrök képében. Noha megpróbált az emeleten elbújni, méghozzá nem akármilyen ravaszsággal egy szobaajtó mögött, a rendfenntartók éberségét nem sikerült kijátszania.

Ezután megpróbálkozott azzal magyarázni ottlétét, hogy ő csak segíteni jött, a tulajdonos kérte meg őt arra, hogy menjen a házához, mert betörők vannak ott. Ezt az érvelést valószínűleg már az gyengítette, hogy a rendőrökön kívül csak ő volt a házban, de ha ez nem lett volna elég, hamarosan felbukkant a tulaj, aki erőteljesen árnyalta a dolgot azzal a kijelentésével, miszerint ebből egy szó sem igaz.

A kalandok ezzel véget értek. Sándort a rendőrök előállították, lopás gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!