Az ország két végébe helyeztek át egy indiai hivatalnokpárt, mert rendszeresen előbb zárattak be egy stadiont, hogy ott sétálhasson a kutyájuk

2022. május 27. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon hozzászokhatott már az ember ahhoz, hogy bizonyos dolgoknak gyakran nincsenek a klasszikus értelemben vett következményeik. Ha valaki emiatt bosszankodni akarna, csak jusson eszébe India, ahol az Indian Express megjelentet csütörtökön egy cikket arról, hogy egy hivatalnokpár rendszeresen előbb bezáratja a Delhiben található, állami tulajdonú Thyagraj Stadiont, hogy ott sétáltathassa a kutyáját, pénteken pedig már arról ír, hogy

néhány órával a cikk megjelenése után a pár férfi tagját az északkeleti Arunácsal Prades államba helyezték át, míg a feleségét a távoli északon fekvő Ladakhba, röpke 3200 kilométerre egymástól.

Ez önmagában is meglehetősen furcsa, de ne menjünk el szó nélkül az eredeti történet mellett sem, mert láthatóan ez is egészen bámulatos fordulatokat tartogat magában. Az Indian Express csütörtöki cikke szerint a sportolók és az edzők hónapok óta panaszkodtak már, hogy a korábbiakhoz képest akár másfél órával korábban, este 7-ig el kell hagyniuk az indiai fővárosban található stadiont, mert Sanjeev Khirwar fél 8-kor már ott szokta sétáltatni a kutyáját.

Khirwart is megkeresték az ügyben, aki elismerte, hogy időnként elő szokott fordulni ilyesmi, de tagadta, hogy ezzel zavarná a sportolókat. A lap viszont nem adta fel ilyen könnyen, az elmúlt héten három este is ellátogattak a stadionba, és azt tapasztalták, hogy a biztonsági őrök már fél 7-kor elkezdték kitessékelni az embereket onnan, 7-re pedig teljesen kiürítették a stadiont. A stadion igazgatója ezt azzal magyarázta, hogy hivatalosan be kell zárniuk 7-kor, és hozzátette azt is, hogy nem tud arról, hogy egy kormánytisztviselő 7 után a stadionban sétáltatná a kutyáját. Pedig az indiai lap szerint pontosan ez történt, kedden fél 8-kor feltűnt az eb a komplexumban, amiről felvétel is készült.

Ennek végül Khirwarékra nézve katasztrofális következménye volt, a férfi ugyanis hiába mondta korábban, hogy ha valakit zavar a dolog, abba fogja hagyni, még aznap áthelyezték őt és a feleségét az ország, illetve a Himalája két végébe. Ezt persze az indiaiak sem hagyták szó nélkül, a Twitteren többen feltették a kérdést, hogy mi lesz most a kutyával, hogy a gazdái kénytelenek lesznek szétköltözni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!