George Bush: Irak lerohanása brutális és indokolatlan... Mármint Ukrajna lerohanása

2022. május 19. – 18:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, hogy az orosz-ukrán háború a nyelvbotlások és kellemetlen félrefogalmazások feneketlen kútja lett az utóbbi időben. Nemrég Joe Biden az Egyesül Államok elnöke keverte hol Magyarországgal, hol Oroszországgal Ukrajnát, most viszont George W. Bush korábbi elnök produkált egy kínos elszólást.

Bush arról beszélt Dallasban, hogy Oroszországban választási csalás történik, és megszűnt a fékek és ellensúlyok rendszere, majd a következőképp folytatta:

„Ennek a következménye egyetlen ember döntése, hogy teljesen indokolatlan és brutális inváziót indított Irak ellen. Vagyis Ukrajna ellen.”

A botlást a Busht nem kedvelők freudinak is mondhatnák, tekintve, hogy 2003-ban, Bush elnök ciklusa alatt indította el az Egyesült Államok az iraki háborút tömegpusztító fegyverekre hivatkozva, amelyek létezését végül sosem sikerült bizonyítani. A konfliktus több százezer ember halálát okozta, és még többen kényszerültek elhagyni otthonukat.

A 75 éves korábbi elnök inkább a korát okolta viccelődve a hibáért, ami aztán nagyon gyorsan felkapott videó lett a Twitteren.

A beszéde további részében a volt amerikai elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Winston Churchillhez hasonlította, és elítélte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!